gazdagodik

2020.12.10. 07:00

Csúszdával, lépegetővel és drótkötélpályával bővül a nagyrécsei Mesepark

Három új játékkal bővül ezekben a napokban a nagyrécsei Mesepark kínálata.

Horváth-Balogh Attila

Srantz Kálmán és Baa Attila az új csúszdát telepíti a nagyrécsei Meseparkban Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Habár az év végén lezárul a szlovén-magyar határon átnyúló együttműködési program által támogatott TELEKA- LAND projekt, az annak keretében Nagyrécsén, Magyarszerdahelyen, valamint a szlovéniai Dobronakon és Moravske Toplicén megépült négy Mesepark – szabadon használható játszótérként – továbbra is várja a látogatókat. Sőt, a nagyrécsei újabb játékokkal bővül a napokban.

- A határ menti mesés kalandozásban az elkészült kiadványaink mellett a Play áruházból letölthető mobil applikációnk nyújt segítséget az érdeklődőknek – mondta lapunknak Gyarmati-Litter Tímea, a TDM-szervezet munkatársa.

Srantz Kálmán és Baa Attila az új csúszdát telepíti a nagyrécsei Meseparkban
Fotó: Szakony Attila

- A projekt honlapjáról már elérhető a foglalási rendszerünk is, melynek köszönhetően a helyi szolgáltatók kínálatával színesíthető egy-egy kirándulás. Amint a vírushelyzet engedi, szeretnénk, ha újra megtelnének élettel a meseparkok, s azokat az egyéni látogatók mellett óvodás és iskolás csoportok vennék ismét birtokba. Az osztálykirándulások mellett kisgyermekes baráti társaságok számára is tökéletes helyszín lehet mind a négy Mesepark szabadtéri összejövetelre, piknikezésre, akár szülinapi zsúrok tartására. Gyarmati-Litter Tímea hozzátette: a projekt egyik utolsó momentumaként – mondhatni búcsúzóul – sikerült még három játszótéri elemmel fejleszteni a nagyrécsei TELEKA- LAND Meseparkot. A színes csúszda, a lépegető és a drótkötélpálya hamarosan elkészül, s a bátrabb apróságok már birtokba is vehetik azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában