óriási forgalom

2020.12.11. 16:28

Bevásárlási lázban ég Zalaegerszeg és Nagykanizsa is – Frissítve

Azt már megszokhattuk, hogy az ünnepek közeledtével jelentősen megnő a vásárlási kedv, s a jelek szerint a zalaiak sem kivételek!

zaol.hu

Csordultig autókkal a Zala Park parkolója Fotó: Pezzetta Umberto

Az Országos Kereskedelmi Szövetség a napokban hívta fel a figyelmet, hogy a bevásárlóközpontok „megszállása” gyorsíthatja a vírus terjedését. A fokozott óvatosság nagyon fontos, különösen ezekben a nehéz időkben, amikor egyre több koronavírusos megbetegedést igazolnak nemcsak megyénkben, de országszerte is.

A vásárlási láz azonban idén sem maradt el. Péntek délután körül néztünk, mi a helyzet a legnagyobb zalaegerszegi és nagykanizsai bevásárlóközpontoknál.

Autókkal tömve Zalaegerszegen

A Zala Parknál elég nehéz parkolóhelyet találni a délutáni órákban, annyira megtelt autókkal a bevásárlóközpont parkolója, holott nem egy kis területről van szó. A Balatoni úton a forgalom igencsak megélénkült, a körforgalom tömve van személygépkocsikkal, ami miatt van, hogy csak lassan lehet haladni.

Csordultig autókkal a Zala Park parkolója Fotó: Pezzetta Umberto

Nem a Zala Park az egyetlen ahol ki se látni az autókból. Nem messze, a zalaegerszegi Tesco-nál szintén türelmesnek kell lennünk, ha le szeretnénk parkolni.

 

Tesco parkoló péntek délután Fotó: Pezzetta Umberto

Nagy a tömeg Nagykanizsán is

A dél-zalai városban még késő délután is kitartott a tömeg, nemcsak a boltokban, de a parkolókban is. Az Intersparnál és a Lidlnél, akárcsak Zalaegerszegen, szintén rengetegen voltak.

 

Nem lesz áruhiány

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara csütörtöki tájékoztatója szerint az élelmiszer-előállító vállalkozások termelése folyamatos, semmi nem veszélyezteti a hazai élelmiszerellátást. Az üzletek, piacok – az óvintézkedésekben előírtak szerint – nyitva vannak, ünnepi kínálattal és árubőséggel állnak a vásárlók rendelkezésére. Szerencsére semmi akadálya nem lesz annak, hogy a megszokott karácsonyi menü az ünnepi asztalra kerüljön. Vásárlás során azonban nagyon fontos hogy betartsuk a szabályokat: tartsuk a távolságot, s viseljünk maszkot az üzletekben!

 

Kapcsolódó anyagaink:

https://www.zaol.hu/orszag-vilag/felfuggeszti-az-idosek-vasarlasi-idosavjat-a-kormany-szombattol-4754986/

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/az-alditol-a-tescoig-igy-honoraljak-az-uzletlancok-a-kereskedelmi-dolgozokat-az-unnepek-elott-4753390/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában