Az utolsó pillanatban

2020.12.03. 07:00

Akadtak, akik a havazás érkeztével cserélték le a gumit

Az autósok túlnyomó többsége a nyári autógumit már télire cserélte. Viszont, akik eddig nem váltottak, a rossz időjárási előrejelzések és a tegnap délután érkezett havazás miatt sürgősen bejelentkeztek a szervizekbe.

Benedek Bálint

Kiss József szinte az utolsó pillanatban cseréli le az abroncsokat a nagykanizsai szervizben. A napokban már téliesre fordult az időjárás

Fotó: Gergely Szilárd

Hasonló észrevételekről számolt be tegnap Istiván Tamás, az Istiván Autó Kft. tulajdonosa is. Bár azt hozzátette: a használtautó-tulajdonos ügyfeleik tudatosak, hiszen előre felkészítették őket a gumicsere időszakára. Ütemezetten október 1-jétől behívták azokat, akik náluk tárolták a gumiabroncsaikat, így csak néhányan maradtak december elejére.

Kiss József szinte az utolsó pillanatban cseréli le az abroncsokat a nagykanizsai szervizben. A napokban már téliesre fordult az időjárás
Fotó: Gergely Szilárd

– Változnak a szokások, az emberek már nem a legolcsóbb kategóriájú abroncsokat választják – folytatta. – Az egyik tábor kifejezetten a prémium minőséget kéri, míg néhányan a négy évszakos abroncs mellett döntenek. Utóbbi verziót viszont nem ajánlom, hiszen az lenne az ideális, hogy a változó hőmérsékletekhez és időjárási körülményekhez válasszunk megfelelőt. A sofőrök szerencsére tudatosabbak lettek, és odafigyelnek arra, hogy milyen állapotú autógumit tetetnek fel. Sőt a szakembereink véleményére is adnak, vagyis, ha szükséges, lecseréltetik az abroncsokat olyan újra, amit tanácsolunk. Hat­évesnél régebbi téligumit nem érdemes felrakni a gépkocsira, hiszen annyira megkeményedik az anyaga, hogy használhatatlanná válik. Például, aki nyáron is téligumit hagy az autóján, az sűrű használat esetén egy szezon alatt elhasználhatja annak futófelületét.

Istiván Tamás úgy vette észre, hogy az ügyfelek a tavaszi és őszi gumicsere alkalmával szeretnék pluszban egy komplex átvizsgálásnak is alávetni a járművüket. Évről évre felértékelődik az autó szerepe, ezért oda is figyelnek rá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában