"Állati jó volt"

2024.05.27. 10:30

Gyereknap kutyákkal, pandákkal, lángossal

Szombaton délután gyermeknapi program kavalkáddal zárult a Közösségek Hete rendezvénysorozat a Zalaegerszegtől északra, közvetlenül a vasi határszélen fekvő, mintegy 460 fős Nagykutason.

Fincza Zsuzsa

Panda és Pandi egyből megnyerte a nagykutasi gyerkőcök szimpátiáját

Fotó: Fincza Zsuzsa

A lakosságszám már csak azért is érdekes, mert - mint Ferenczné Baumgartner Éva polgármestertől tudjuk - 22 százalékuk a "gyermek" korosztályba tartozik, sőt, nyáron nyugodtam mondhatunk akár 25 százalékot is, lévén, a faluról elszármazottak csemetéi szívesen töltik a vakációt a nagykutasi nagyszülőknél. 

Panda és Pandi pandatáncra tanítja a gyerekeket
Fotó: Fincza Zsuzsa

S ez vonatkozik a nagyobb rendezvényekre, főleg a gyermeknapi programokra is. Nem véletlenül persze, tette hozzá a polgármester, hiszen Nagykutason minden körülöttük forog.

- Nyolc éve, tehát kezdetektől részt veszünk a Közösség Hete programsorozatban, amelynek idei témája az állatokkal való kapcsolatunk, a jelszava pedig egy ígéret volt: "Ez állati jó lesz!". 

Kijelenthetjük, úgy is lett: ez bizony "állati jó volt". Már több mint egy hete nálunk is az állatok világa volt a központi téma, készülődve a gyereknapra könyvtárunkban a kedvenc állatokról készültek a rajzok - árulta el dr. Marótiné Diószegi Erzsébet, a bibliotéka vezetője.

Az öt hónapos Flash, a belga juhászkutya még maga is kölyökként, jól érezte magát a nagykutasi gyerekek társaságában
Fotó: Fincza Zsuzsa

 

A rajzokat aztán közösségi házban rendezett kiállításon mindenki megcsodálhatta Pető Ferenc (Fredy bácsi) bábművész saját készítésű állatos bábjaival együtt.  A rendezvény amúgy a sportpályán kezdődött, ahol a hagyárosböröndi Okos kutya iskolának köszönhetően "élőben" ismerkedhettek a gyerkőcök a legnépszerűbb állatokkal. 

 

A faluházban kiállítást rendeztek a gyermekrajzokbó
Fotó: Fincza Zsuzsa

A faluházban a kézműves foglalkozáson papírmasé-állatok készültek, a pajtaszínházban zalai testvérpáros, művésznéven: "Panda és Pandi" saját szerzésű dalaikkal pandatáncra tanították a jelentkezőket, majd a lelkes publikum pirosra tapsolta a tenyerét Fredy bácsi bábszínházán is. Természetesen az uzsonna sem maradt el: kedvencüket: tejfölös, sajtos lángost kapták. Este a Filmklubban a Kojot 4 lelke című számítógépes animációs kalandfilmet vetítették.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában