108 négyzetméter alapterületű

2020.12.03. 10:00

A géppark tárolására szolgál az új épület Lispeszentadorjánon

Első­sorban a mezőgazdasági közmunkaprogramban használt gépek tárolására szolgál az a 108 négyzetméter alapterületű épület, amelyet a közelmúltban húztak fel a községben. A kialakítás költségeit is részben a közmunkaprogramból fedezte a település önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

Árkus Béla az elkészült gépszín előtt

Fotó: Gyuricza Ferenc

Árkus Béla polgármester elmondta: nagy szüksége volt már a településnek a gépszín kialakítására, hiszen egyre komolyabb nehézséget jelentett számukra az eszközeik biztonságos tárolása. Ezzel a beruházással megnyugtató megoldást találtak a problémára.

– Maga a gépszín 9x12 méter alapterületű, acélszerkezetes, lemezborítású épület – sorolta a műszaki paramétereket a község önkormányzati vezetője. – Két nagy tolókapuval rendelkezik, illetve van egy külön kis bejárata is a személyközlekedésre. A kialakításának a költsége mintegy 9 millió forint volt, ebből 4,2 milliót tudtunk a közmunka­program támogatásából igénybe venni, a többit önerőből kellett finanszíroznunk.

Árkus Béla az elkészült gépszín előtt
Fotó: Gyuricza Ferenc

Árkus Béla rögtön magyarázta is a két összeg közötti különbséget. Mint mondta, a támogatás csak a felépítményre vehető igénybe, a tervezési munkákra és az alapozásra nem. Miután viszonylag nagy alapterületű épületről van szó, illetve komolyabb önsúllyal rendelkező gépeket is tárolnak itt, ezért megfelelő vastagságú betonalapzatra volt szükség, annak költségei pedig jelentősek.

– Az épület elvileg termények tárolására is alkalmas lenne, de miután a gépparkunk is csak szűkösen fér el itt, ezzel a lehetőséggel eleve nem is számolunk – tette még hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában