2020 visszatekintő

2020.12.22. 07:00

A február még nem a koronavírusról szólt Zalában: Szélvihar, tűzgömb és egy szenzációs lelet is lázban tartotta olvasóinkat

Bizonyára ez volt az utolsó hónap amikor még nem a koronavírus határozta meg mindennapjainkat.

zaol.hu

Fotó: Pezzetta Umberto

Bár a híradásokban már gyakran felbukkant a folyamatosan terjeszkedő járvány, sőt Zalaegerszegen a polgármester közleményben nyugtatta a helyieket: nincs koronavírus-fertőzött Zala megyében. Sajnos márciusra a helyzet jócskán megváltozott, ám egyelőre maradjuk a februárnál. Lássuk, miket olvastatok a legszívesebben!

A hatalmas szél okozott károkat a megyében

Február 5-én a Dunántúlon többfelé viharos (60 km/h feletti) erejű szél fújt. Az Egerszeg hegyen például egy álló alumínium garázst egészen az úttestig repített. Még szerencse, hogy a tűzoltók közbeléptek! Cikkünket itt olvashatod.

Fotó: Pezzetta Umberto

A szél nemcsak a garázst szedte darabokra: volt ahol fákat, oszlopokat döntött ki. Részletesebben itt olvashatsz róla.

Fa a zalaegerszegi úttesten Fotó: Mózer Katalin/Olvasó

 

Pakodról származik a kapus aki kivédte Cristiano Ronaldo tizenegyesét

Nem akármilyen élményben volt része Senkó Zsombornak. Keveseknek adatik meg, hogy a Juventus első csapatával tréningezzenek, és lehetőségük legyen a világ egyik legjobb labdarúgójának a lövéseit hárítani. Riportunkat itt olvashatod el!

Senkó Zsombor és Cristiano Ronaldo közös képe Fotó: Facebook/EM Sports Consulting

Tűzgömb szelte ketté a zalai égboltot

Február 28-án különleges jelenségnek lehettük szemtanúi: Becsehely felett egy bolida izzott fel és húzott fényes csóvát maga után. Mindezt nappal. Szerencsére videó is készült róla, amit itt találsz!

Teszteltük Zalaegerszeg veszélyesebbnek ítélt gyalogátkelőhelyeit

Olvasóink többször számoltak be veszélyesnek ítélt zebrákról, mi pedig összegyűjtöttük azokat, melyekről a legtöbb panasz érkezett be. A zaol.hu csapata nekivágott a megyeszékhelynek, hogy videóban teszteljük őket. Itt találod a végeredményt!

 

Egyik állomásunk, a Platán sori átkelő Fotó: zaol.hu

Szenzációs fotótörténeti lelet Zalaegerszeg 19. századi piacteréről

A különleges dagerrotípiára Párizsban a Magyar Nemzeti Múzeum egyik kutatója bukkant. A kép 1845 táján készült és Zalaegerszeg piacterét ábrázolja. Így még biztosan nem láthattuk Zalaegerszeget azelőtt! A leletről itt és itt is beszámoltunk.

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/foldrenges-es-bucsu-a-monyitol-igy-indult-zalaban-2020-4760416/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában