közlekedés

2020.11.30. 16:31

Zalaegerszegi és nagykanizsai bérlet is vásárolható lesz keddtől a MÁV-applikációval – frissítve

A megváltozott világunkhoz igazodva hétfőn online sajtótájékoztatón számoltak be a közösségi közlekedést biztosító vállalatok vezetői, valamint a zalaegerszegi és nagykanizsai városvezetők a helyi és a helyközi közlekedést igénybe vevők kényelmét szolgáló új lehetőségről.

Arany Horváth Zsuzsa

Zalaegerszegen és Nagykanizsán már nem csak vonatjegy vásárolható a MÁV-applikáción keresztül Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

A MÁV–Volánbusz integráció fejlesztései nyomán két zalai városban lesz elérhető az online buszbérletvásárlás. December 1-től Zalaegerszeg és Nagykanizsa helyi teljes árú autóbuszbérleteit is meg lehet váltani a MÁV applikációjával és a MÁV-START pénztáraiban.

A MÁV és a Volánbusz közötti integráció kiemelt célja a városi, regionális és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése, a szolgáltatások összekapcsolása, hangsúlyozták a sajtótájékoztató résztvevői. Ennek egyik eleme volt a nyáron megkezdődött – némi vita után megoldódó – menetrendi összehangolás: szeptember 28-tól Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Szombathely, a Balaton déli partja és Székesfehérvár térségében új menetrendet és szolgáltatásokat vezettek be a szolgáltatók.

Zalaegerszegen és Nagykanizsán már nem csak vonatjegy vásárolható a MÁV-applikáción keresztül Fotó: Katona Tibor

A MÁV úgynevezett mobilalkalmazása nyáron bővült a „térségi és városi jegyek” menüponttal. A menüpontban már elérhetők a Szeged városi napijegyek, a dunaharaszti zónabérlet és a Volánbusz székesfehérvári dolgozói bérletei is. Most Nagykanizsa és Zalaegerszeg is csatlakozik a körhöz, két városunk egyes helyi buszbérleteit is megtalálják az utasok a MÁV-applikációban és a MÁV-START pénztárainál.

A sajtótájékoztatón dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, az integráció célja az egységes menetrend, egységes utastájékoztatás, egységes jegy­értékesítés megteremtése. A végső cél a tarifaközösség megteremtése 2022-re.

Dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója hozzátette, Nagykanizsán és Zalaegerszegen több mint 340 ezer helyi járatot indítanak évente, ezeket 14,5 millió alkalommal veszik igénybe a helyiek, és nagyságrendileg 33 ezer teljes árú bérletet váltanak. A koronavírussal terhelt időszakban fontos a fizikai kontaktusok számának csökkentése, mondta. Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere tájékoztatott, nemrég hat alacsonypadlós, környezetkímélő csuklós autóbusz állt üzembe, a megyeszékhely tervezi a vasútállomás és a buszpályaudvar felújítását is, ehhez várja a kormányzati segítséget. Balogh László, Nagykanizsa polgármestere elmondta, az applikáció használatával és az átjárhatósággal az itt élők élete egyszerűsödik, újabb lépést téve az élhető város irányába.

A MÁV-START és a Volánbusz a projektet Szolnokon folytatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában