Magyar Falu Program

2020.11.18. 17:00

Új eszközöket vásárolt Belsősárd a zöldterületek karbantartásához

Példaértékű az az erőfeszítés, amit a közterületek gondozása és karbantartása érdekében végez a település önkormányzata, ezért is indokolt támogatás nyújtása ehhez a munkához – mondta Vigh László országgyűlési képviselő szerdán Belsősárdon, ahol a Magyar Falu Program révén vásárolt új eszközöket adták át.

Gyuricza Ferenc

Farkas Zoltán falugondnok (balról), Vida József, Vigh László és Balláné Kulcsár Mária jegyző az újonnan beszerzett eszközökkel Fotó: Gyuricza Ferenc

A képviselő kiemelte: a rendkívül sikeresnek mondható Magyar Falu Program által immár több mint egymilliárd forintnyi forráshoz jutottak a zalai települések, így az óvoda- és iskolafelújítások, az orvosi rendelők fejlesztése és eszközparkjának korszerűsítése, a temetői infrastruktúra javítása vagy éppen a közösségi terek kialakítása mellett – többek között – a zöldterületek karbantartására szolgáló eszközök beszerzésére is lehetőségük nyílt. Belsősárd önkormányzata utóbbihoz kérte a kormányzat támogatást, hiszen a község olyan nagyságrendű közterületekkel rendelkezik, aminek folyamatos gondozását a meglévő, elavult eszközeivel már egyre nehezebben tudott ellátni.

Farkas Zoltán falugondnok (balról), Vida József, Vigh László és Balláné Kulcsár Mária jegyző az újonnan beszerzett eszközökkel Fotó: Gyuricza Ferenc

Vida József polgármester részletesen szólt az önkormányzati területekről. Mint mondotta, a faluház mögött szabadidőpark egy hektárnyi területén ez évben 12 alkalommal nyírták le a füvet, erre a feladatra a meglévő, 12 éves traktorjuk már egyre kevésbé alkalmas. Hasonló nagyságú a temető, aminek gondozása szintén kiemelt feladat, de van egy fél hektáros önkormányzati terület is, ami szintén rá rájuk feladatot. A Magyar Falu Programhoz benyújtott pályázatuknak köszönhetően elnyert 2 millió 150 ezer forint három különböző közterületek karbantartására szolgáló gép, azaz egy korszerű fűnyíró traktor, egy damilos fűkasza, valamint egy sövényvágó beszerzését tette lehetővé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában