Egy korszak zárult le

2020.11.27. 11:55

Tíz évvel ezelőtt egészen más arcát mutatta Nagykanizsa belvárosa

Befejeződött a Szent József tér rekonstrukciója, a dél-zalai város újabb büszkeségét pénteken a kivitelező cég képviselőjével, Mező Gábor ügyvezetővel megtekintette Bizzer András alpolgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is.

Horváth-Balogh Attila

Mező Gábor, Cseresnyés Péter és Bizzer András Fotó: Gergely Szilárd

Mint arról már többször beszámoltunk, az Európai Unió másfélmilliárd forintos támogatásával, a „Zöld város – Zöld Nagykanizsa” projekt keretében a dél-zalai település több közösségi tere, zöldfelülete megújult. Ebből a forrásból került sor az Eötvös tér, a Deák tér, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza előtti parkoló, most pedig a Szent József tér felújítására az Alsótemplomnál – ez utóbbit pár napja vehették használatba az autósok.

- A munkálatok során a szakemberek új zöldfelületeket alakítottak ki, felújították a parkoló útjait, a parkolóhelyeket, melyek térkő burkolatot kaptak, csakúgy, mint a gyalogosok számára létrehozott közlekedő részek – bocsátotta előre a helyszínen Bizzer András alpolgármester. – Nemrég adtuk át a forgalom számára az egyetemi kampusz előtti parkolót, most pedig ezt, így kijelenthető, hogy a „Zöld város – Zöld Nagykanizsa” projekt gyakorlatilag lezárult.

Mező Gábor, a kivitelező Mermaid Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta: a Szent József téren a szakemberek több ezer növényt (cserjét, fát, lágyszárúakat) ültettek el, növelve a város „tüdejének” méretét. Megújult a közvilágítás, továbbá új utcabútorok, padok és szemetesek kerültek ki a területre, s közlekedési táblák elhelyezésével kialakították a parkoló új forgalmi rendjét is.

Mező Gábor, Cseresnyés Péter és Bizzer András Fotó: Gergely Szilárd

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő arról beszélt: a belváros komplex átalakítása 2010-ben kezdődött.

- A mögöttünk hagyott 10 évben több milliárd forintot fordítottunk a városközpont megújítására, s úgy érzem, megérdemlik a köszönetet mindazok, akik támogatták ezeket a fejlesztéseket, vagy tevőlegesen részt vettek a megvalósításukban. A Modern Városok Program keretében pedig várhatóan – amennyiben a támogatás kapcsán kért ráemelést jóváhagyják és a közbeszerzési eljárás lezárul – a jövő évben megkezdődhet az egykori ferences kolostor korszerűsítése, ezzel a városnak ez a fontos értéke is esztétikusabb arcát mutathatja majd – mondta az országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában