Koronavírus Zalában

2020.11.26. 07:00

Ózongenerátort vásároltak Kerecsenyben

Vegyszermentesen fertőtleníti a helyiségeket az a berendezés, amelyet a közelmúltban vásárolt a község vezetése, saját forrásból. Az ózongenerátort nemcsak a hivatali és az egészségügyi fogadóterekben használják majd, hanem, kérés esetén, a község lakóinak otthonaiban is.

Szabó Zsófia

Tölli László falugondnok a berendezést mutatja

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Zsófia

Elpusztítja a gombákat, a vírusokat, az atkákat a hordozható, hálózatról működtethető eszköz, ami az önkormányzati hivatalnak, az orvosi rendelőnek, a könyvtárszobának és rendezvény-, valamint közösségi térnek is otthont adó épület fertőtlenítésére vásároltak.

Tölli László falugondnok a berendezést mutatja
Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

– A koronavírus-járvány idején, csakúgy, mint más időszakban, kiemelten fontos a higiénia – ezt Réti Alfréd, Kerecseny polgármestere mondta. Ahogy azt is: ezért vettek egy ózongenerátort, hogy a rendszeres, alapos takarítás mellett ezt is alkalmazzák a helyiségek fertőtlenítésére. A vírushelyzet óta fontossá vált eszköz 220 ezer forintba került, amit a község költségvetéséből biztosítottak.

– A modern berendezés 448 négyzetméter felületet képes egyszerre fertőtleníteni – folytatta a faluvezető. – Az ózonkibocsátása 28 gramm óránként, illetve kilencszer 15 percig működtethető. A teljesítménye és az üzemideje nagyjából egy normál méretű lakóotthon tisztításához elegendő alkalmanként. Az eszköz működtetéséhez állandó felügyelet, szakszemélyzet nem kell. Hálózatra csatlakoztatva teszi a dolgát, azaz fertőtleníti a helyiségeket – összegezte Réti Alfréd.

Kerecseny polgármestere jelezte azt is: nem csak a hivatali helyiségekben „vetik be” az ózongenerátort, a falu lakóinak otthonait is fertőtlenítik vele, természetesen ingyen, amennyiben igénylik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában