A kanizsai segítségével töltik meg tartalmakkal

2020.11.05. 13:00

Olvasósarokkal bővült az alsórajki könyvtár

Az önkormányzati hivatal épületében lévő könyvtárszoba szomszédságában hangulatos olvasósarkot alakítottak ki.

Szabó Zsófia

Neuhold-Marton Nóra polgármester az olvasóteret mutatja

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Zsófia

Világos tér, kényelmes ülőgarnitúra, folyóiratokat tartalmazó tematikus polcok várják az olvasókat a fejlesztésnek köszönhetően.

Mind a könyvtárszobának, mind a közelmúltban kialakított olvasósaroknak a község egyik központi helyszínének számító létesítmény ad otthont. Neuhold-Marton Nóra, Alsórajk polgármestere elmondta: van létjogosultságuk a könyvtári helyiségeknek a településen.

Neuhold-Marton Nóra polgármester az olvasóteret mutatja
Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

Heti két alkalommal, kedden és csütörtökön várja az olvasókat Kantó Lászlóné könyvtáros a több száz darabos dokumentumállománnyal, köztük friss, különböző témájú havilapokkal. A színes kínálatnak köszönhetően van is érdeklődés: mindig találni valakit a könyvtárban, aki az ismeretszerzés eme formáját választja.

– A folyóiratok kaptak helyet azokon a polcokon, amelyeket a könyvtári szolgáltató rendszer révén, a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár koordinálásával kaptunk – jelezte Neuhold-Marton Nóra. – A nemrég kialakított olvasótér révén voltaképpen bővítettük a könyvtárhelyiséget. A polcokat az épület utcafronti részén, a bejárat közelében helyeztük el, valamint kényelmes ülőgarnitúrával, két puffal, fotellel és asztallal, továbbá egy fogassal is felszereltük az olvasósarkot. Ahogy utaltam már rá, a városi könyvtárral nagyon jó az együttműködésünk: sok segítséget kaptunk tőlük korábban is különféle programok szervezésében.

Neuhold-Marton Nóra azt is hozzáfűzte, sajnos a koronavírus-helyzet miatt a rendezvényekre szánt keretet idén nem tudták kellően kihasználni. Így merült fel az a lehetőség, hogy az ennek következtében felszabaduló pénzügyi forrásból létrehozzák az olvasóteret, ahová szeretettel várnak mindenkit, időseket, fiatalokat, korosztálytól függetlenül – zárta mondandóját Alsórajk polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában