a forradalom leverésének 64. évfordulója

2020.11.04. 18:15

Nemzeti gyásznap: zalaegerszegi megemlékezés

Az 1956-os emlékműnél rendezték meg szerdán az esti órákban a magyar forradalom leverésének 64. évfordulójáról szóló csendes városi megemlékezést.

Arany Horváth Zsuzsa

20201104 Zalaegerszeg Nemzeti gyásznap - Csendes megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, a szovjet csapatok bevonulásának emléknapján az Ady Endre utcai emlékműnél Fotó: Katona Tibor KT Zalai Hírlap

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

November 4-ét 2013-ban hivatalosan is nemzeti gyásznappá nyilvánították, emlékeztetve az akkor Magyarországon tartózkodó szovjet csapatok katonai beavatkozására, amely megpecsételte az addigra országosra duzzadt felkelés sorsát. A szerdai zalaegerszegi emlékezésen Vigh László országgyűlési képviselő idézte fel néhány szóban a forradalom vérbe fojtásának eseményeit, majd az önkormányzati képviselőkkel és az 56-os hagyományőrző szervezetek tagjaival együtt elhelyezte az emlékezés mécseseit a 2004-ben, Kovács Attila építész tervezi alapján felállított emlékmű talapzatán.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában