átadó

2020.11.14. 14:49

Megszépült az Eötvös tér és a Deák tér Nagykanizsán

A Zöld Város-Zöld Nagykanizsa több, mint 1, 477 milliárd forint összköltségű projekt keretében megújult az Eötvös tér és a Deák tér. Az átadóra szombaton került sor.

Szabó Zsófia

A kivitelezést végző Szabadics Zrt. igazgatóságának elnöke, Kovács Tamás jelezte: a terek műszaki átadása a napokban megtörtént. Az elmúlt hónapokban az Eötvös téren, többek közt, út-és járdaburkolat cserére, gyalogos sétány kialakítására, ötven fa-és több száz cserje ültetésére,összekötő kerékpárút építésére, a játszótér bővítésére került sor. A Deák téren pedig, egyebek mellett, a zöldfelületek újultak meg, a közismert „Suszterallé” szegélye épült fel, valamint a Felsőtemplom előtt forgalomlassító területet alakítottak ki.

Az átadón Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő is részt vett. Elmondta: habár a két említett fejlesztés befejeződött, a modernizálások végére ezek által még nem került pont. Felidézte: a belváros korszerűsítésének folyamata 2010 környékén kezdődött. Az első nagy munka, 2012-2013-ban történt az első nagy beruházás, az Erzsébet tér rekonstrukciójával. Egy komplex belváros-megújító program keretében kezdődött el akkor a munka, amit ugyan többek részéről az elején értek támadások. Ám a politikus szerint ma már egyöntetű vélemények szerint a város éke lett az említett tér. Következő lépésként pedig, amint pedig sikerült pályázati forráshoz jutni, megújult a Fő utca is. Harmadik lépésként pedig a most átadott Deák tér és Eötvös tér. Utóbbi helyszínen, a Nagy Magyarország Emlékműnél pedig nemsokára elkészül az emléktábla, amely a száz évvel ezelőtti Trianon gyászos eseményeire emlékeztet. Az eseményen továbbá elhangzott: a program részeként a város alsó részében az egyetem előtti parkolót is felújították. Hamarosan pedig elkészül a Szent József parkoló is.

 

Balogh László polgármester a Zöld Város- Zöld Nagykanizsa projekt részének két főelemére, a Deák térre és az Eötvös térre érdemes büszkének lenniük a kanizsaiaknak. Ám a városba érkező-látogató vendégek is rácsodálkoznak a megszépült terekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában