a PTE Táncegyüttes kampányt indított

2020.11.23. 15:35

Maszkban menő az egykori szépségkirálynő is!

Lassan egy éve, hogy a maszk használata életünk fontos részévé vált, s vele együtt teljes fordulatot hozott.

Benedek Bálint

Fotó: PTE Táncegyüttes

A 2016-os Zala Szépe, Vargáné Szalai Kata évek óta a PTE Táncegyüttes aktív tagja. A csoport elindította a „Maszkban is menő vagy!” kampányt. Vezetőjük, Bánkyné Perjés Beatrix kreatív és általában, amit a fejébe vesz, azt meg is valósítja. A csapat teljes mértékben mögötte áll és várja az újabb kihívásokat, így történt ez most is.

Fotó: PTE TTK Sporttudományi és Testnevelési Intézet
Fotó: PTE Táncegyüttes

- A kampány a maszkviselést népszerűsíti, a szabályok betartását és az egészséges életmódot – mesélte Kata. – Ezzel kívánunk plusz lendületet és kitartást adni az előttünk álló időszak átvészeléséhez, amit legjobban a tánc és az akrobatika figyelemfelkeltő eszközeivel tudtunk színesíteni. Ezzel párhuzamosan a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Sporttudományi és Testnevelési Intézetének projektje is elindult. Dr. Prisztóka Gyöngyvér tanárnő ötlete alapján megvalósítottuk a #viseljTESISmaszkot projektet. Megálmodtuk, megterveztük és elkészítettük a „tesis” maszkot, amelyet körülbelül 200 ember visel büszkén. A saját tervezésű maszkkal szerettük volna kifejezni és erősíteni a kialakult helyzetben is összefogásunkat: egy csapatba tartozunk, vigyázzunk egymásra!

Fotó: PTE Táncegyüttes
Fotó: PTE Táncegyüttes

Az egyetem bezárta kapuit, ám a 2016-os Zala Szépe Vargáné Szalai Kata PhD hallgatóként bemehet, de a hallgatók, akik az életet hozzák az épületekbe haza költöztek. A táncot, az aerobik órákat megtiltották és a konditermeket is bezárták. Tavasszal kedvezőbb volt a helyzet, hiszen az időjárásnak köszönhetően gyakrabban kimehettek a szabadba sportolni, mozogni, kirándulni, de az önmérséklet most életet menthet.

Fotó: PTE Táncegyüttes
Fotó: PTE Táncegyüttes

Vargáné Szalai Kata hozzátette: eleinte fura volt együtt élni a maszkkal, de gyorsan hozzászokott. Eszébe jutott, hogy pár évvel ezelőtt, amikor Kínában járt az ott élő emberek viseltek a mindennapjaikban maszkot, persze akkor nem a koronavírus járvány, hanem a magas légszennyezettségi miatt. Azonban fontos az egészség megóvása, és a tudatosság.

- Viseljük a maszkot, maradjunk otthon, hogy minél előbb vége legyen, és visszakaphassuk aktív életünket – javasolta. – A maszk használata nemcsak nekem, hanem a körülöttem tevékenykedőknek is fontos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában