október 23-a alkalmából

2020.11.09. 07:00

Honvédelmi kitüntetést adományoztak Hetényi Lászlónak

Nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a „Honvédelemért Kitüntető Cím” III. fokozatát adományozta Hetényi László nyugállományú rendőr őrnagynak, a MATASZ zalai szervezete tagjának.

Fincza Zsuzsa

A Honvéd emlékműnél, a csapatzászló előtt Makkos István, a MATASZ zalai szervezetének elnöke (balról) adta át a kitüntetést Hetényi Lászlónak

Fotó: Fincza Zsuzsa

A koronavírus-járvány miatt a Honvédelmi Minisztériumban is elmaradtak a központi díjátadó ünnepségek, ezért a kitüntetést a felterjesztő, a Magyar Tartalékosok Szövetsége Zala Megyei Szervezetének elnöke, Makkos István ny. honvéd őrnagy csütörtökön Zalaegerszegen adta át. A szerény, a veszélyhelyzet miatt szűk körű ünnepség helyszínéül a Honvéd emlékmű park­ját választották, nem véletlenül, ugyanis Hetényi László a mögöttük lévő volt Petőfi laktanyában kezdte a katonai szolgálatot, s néhány év múlva került a rendőrség állományába. Nyugdíjba vonulása után immár 9 éve vesz részt külkapcsolatokért felelős megbízottként a zalai tartalékos katonák szervezetének munkájában. Az ő kezdeményezésére és szervezésében köttetett a ma is élő együttműködés Németország bajorországi tartománya tartalékos szövetségének Steinfeld-Hausen bázisú közösségével. Mindemellett aktív résztvevője a szervezet gazdag szakmai programjainak, s bár ezek a járvány miatt az idén nagyobb részt elmaradtak, már dolgoznak a terven, hogy bepótolják azokat.

A Honvéd emlékműnél, a csapatzászló előtt Makkos István, a MATASZ zalai szervezetének elnöke (balról) adta át a kitüntetést Hetényi Lászlónak
Fotó: Fincza Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában