Koronavírus Zalában

2020.11.24. 11:30

Fiatal vállalkozók egymilliót gyűjtenének a keszthelyi kórháznak

Ismét összefog a város, hogy segítsen a járványhelyzetben az időseknek, rászorulóknak. Fiatal vállalkozók pedig a kórházi dolgozókat szeretnék támogatni, a napokban gyűjtést indítottak.

Péter B. Árpád

A képen Hanzl Bence, Tódor Bence és Horváth Tamás, miután egyeztettek a jótékonysági vállalkozói gyűjtésről

Fotó: ZH

Akik ellátásukhoz kérnek segítséget, a polgármesteri hivatalban jelezhetik ezt (telefon: 83/505-518, e-mail: [email protected]), tudatta Nagy Bálint polgármester, hírül adva azt is, hogy a rászorulókat, időseket, karanténban lévőket az ifjúsági kerekasztal, valamint a Keszthely Összefog csoport is támogatja, például bevásárlással, csekkfeladással, gyógyszerek kiváltásával.

– A Keszthelyi Ifjúsági Kerekasztalt (KIK) azért hoztuk létre, hogy fórumot teremtsünk a város fiataljainak, s legyen egy szervezet, amely összefogja a civil csoportokat, kezdeményezéseket – fogalmazott Horváth Tamás, a KIK alelnöke. – Általános iskolásoktól a fiatal felnőttekig nagyon sokan csatlakoztak már hozzánk, és több jótékonysági akciót is szerveztünk, rájuk támaszkodva, velük karöltve. A fiatalok ezekben a hetekben is aktívak, napi rendszerességgel járunk az idősekhez a térségben, Balatongyöröktől Felsőpáhokig.

A képen Hanzl Bence, Tódor Bence és Horváth Tamás, miután egyeztettek a jótékonysági vállalkozói gyűjtésről
Fotó: ZH

Nemrégiben pedig a 379. Feltámadás Cserkész Csapat felajánlásából egy katonai sátrat állítottak fel az alapellátási intézmény előtt, hogy a várakozókat megvédjék az esőtől, széltől. Ennek annyira kedvező a fogadtatása, hogy a héten a gyermekosztályhoz is telepít hasonlót a Keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal, amely most a Fiatal Vállalkozói Összefogás (FVÖ) kezdeményezését karolja fel.

A „Segítsünk a hősöknek – vállalkozók a keszthelyi kórházért” címmel meghirdetett jótékonysági akció Hanzl Bence ötlete volt. Az FVÖ, amely hamarosan egyesületi formában folytatja működését, egymillió forintot szeretne összegyűjteni tagjaitól, illetve azoktól, akik a jó ügy mellé állnak, szerte a térségben.

Mint Tódor Bence, a Fiatal Vállalkozói Összefogás egyik alapítója lapunknak elmondta, már korábban is segítettek, jótékonykodtak, adományoztak, de jobbára külön-külön, esetleg csatlakozva más szervezetekhez. Most ők a zászlóvivők.

– Az egymillió forintot a karácsony előtti napokban szeretnénk átadni, és szándékunk szerint a kórházi dolgozókat támogatnák ezzel, a felhasználásáról természetesen egyeztetünk az intézmény megbízott igazgatójával – fogalmazott Tódor Bence –, s tudjuk, jó célért, jó helyre kerül az összeg. Az egészségügy most, a járvány idején kétszáz százalékon pörög, ezért döntöttünk úgy, hogy az abban dolgozóknak próbálunk kedveskedni, jelezve elismerésünket, megbecsülésünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában