két támogatónak is köszönetet mondtak

2020.11.23. 07:00

Elismerést vehetett át a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász három zalai önkéntese

Szombaton a Jézus Szíve ferences templomban gyűltek össze a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai, hogy püspöki szentmisén mondjanak hálát az elmúlt év kegyelmeiért. Az ünnepen a szervezet három zalai önkéntese vehetett át elismerést példamutató szeretetszolgálatáért, s két támogatónak is köszönetet mondtak.

Varga Lívia

Elismerték a szeretetszolgálatot. Tuczainé Régvári Marietta, Joó József a díjjal, dr. Székely János és Ocsovai Grácián atya

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

- Hálát adunk 30 éve született karitászunkért, melyről túlzás nélkül állítható, hogy a magyar egyház egyik legaktívabb, legkreatívabb szervezete – fogalmazott dr. Székely János megyés püspök. Az ünnepséggel kezdetét vette a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász jubileumi esztendeje.

– Hálát adunk a 30 év fejlődéséért, szeretettel teli tetteiért, a nyári gyerektáborokért, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáért, a mintegy 50 ezer szegény család időről időre való segítéséért – hangsúlyozta dr. Székely János, kiemelve: a karitász védőszentje, Szent Erzsébet arra hív bennünket, hogy követve Krisztus példáját kerüljünk át a szegények, a szenvedők oldalára. Minden karitászmunkatárs arra kap meghívást, hogy „anyai szíve legyen, ami képes megrendülni, ha látja a szenvedést”. – Sok jót tettetek és tesztek nap mint nap. Ezáltal megszépül, teljesebb lesz a ti életetek is, és szebb lett általatok a világ.

Elismerték a szeretetszolgálatot. Tuczainé Régvári Marietta, Joó József a díjjal, dr. Székely János és Ocsovai Grácián atya Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A szentmisét Konkoly István egykori szombathelyi püspökért, az egyházmegyei karitász alapítójáért és a tagokért ajánlotta fel dr. Székely János.

Az ünnepen hárman vehették át a 2012-ben alapított Caritas Hungarica-díjat. Ők, mint a méltatásban elhangzott, élen járnak a krisztusi szeretet gyakorlati megvalósításában, az elmúlt esztendőben ők tettek legtöbbet a rászorulókért. Ilyen elismerésben részesült Büki Mariann, a bagodi Szent István király plébániáról, Joó József, a Jézus Szíve ferences templom karitászcsoportjának önkéntese és a ferences plébánia karitászcsoportjának vezetője, Kovács Erzsébet.

A hagyományoknak megfelelően azokat a vállalkozókat is jutalmazták Szent Erzsébet ünnepén, akik felajánlásokkal támogatják az egyházmegye rászorulóit. Idén Péntek Károly, a Magnetic Áruházak Kft. ügyvezetője, valamint Molnár Ferenc alsószenterzsébeti vállalkozó vehette át a köszönetet kifejező oklevelet.

Ezt követően Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója idézte fel az újraszervezés óta eltelt három évtizedet és nyitotta meg a 30. jubileumi esztendőt. Kiemelte: jelenleg több mint 90 plébániai karitászcsoport működik az egyházmegyében, a 800-nál is több önkéntes több mint 52 ezer rászoruló család mindennapjait igyekszik szebbé tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában