kormányinfó

2020.11.19. 13:24

A Vas Népe az Ausztriába ingázókkal kapcsolatos kérdésére is válaszolt Gulyás Gergely

Afelől érdeklődtünk, hogy az esetleges szigorítások érinthetik-e az Ausztriában dolgozó magyarok ingázását – olvasható a vaol.hu-n.

Polgár Patrícia/Vas Népe

Budapest, 2020. október 22. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. október 22-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Ausztriában keddtől további szigorításokat vezettek be: egész napos kijárási korlátozás van érvényben, bezártak az óvodák és az iskolák, az üzletek közül pedig csak az alapellátást nyújtók lehetnek nyitva.

A ma délelőtti Kormányinfón kérdésükre, melyben afelől érdeklődtünk, hogy az esetleges szigorítások érinthetik-e az Ausztriában dolgozó magyarok ingázását, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: egyelőre sem a magyar, sem az osztrák kormány döntései nem érintik az ingázókat. Korábbi kijelentésére utalva hozzátette, a járvány terjedésén meglátszik, hogy sokan ingáznak. A határ menti területek lényegesen fertőzöttebbek, mint akár a 100 kilométerrel beljebb találhatóak - írják.

Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra teljes sajtótájékoztatóját ITT tekintheti meg!

Forrás: vaol.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában