szépkorúak ünnepe

2020.11.23. 15:17

A pandémia idején is kifejezik az idősek iránti tiszteletüket Nován

A koronavírus járvány miatt rendhagyó módon köszönti a göcseji településen élő szépkorúakat ez évben a község önkormányzata. A hagyományos november végi ünnepség helyett ezúttal filmen tolmácsolják jókívánságaikat az érintett korosztálynak, az ajándékokat pedig személyesen hordták ki 60 év feletti lakókhoz.

Gyuricza Ferenc

Németh József Szili Ernőnének adja át az önkormányzat ajándékcsomagját. A kép hátterében Horváth Nikolett, a község közművelődési szakembere

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az ajándékcsomagok kiosztása a hét végén szinte teljes egészében le is zajlott hiszen – mint azt Németh József polgármester lapunknak elmondta – leginkább ekkor tudtak időt szakítani rá. A faluban 187 hatvan év feletti személy él, valamennyiük felkeresése viszonylag sok időt vett igénybe, még úgy is, hogy az ajándékok kézbesítésébe a falugondnok és a település által foglalkoztatott közművelődési szakember is besegített.

Németh József Szili Ernőnének adja át az önkormányzat ajándékcsomagját. A kép hátterében Horváth Nikolett, a község közművelődési szakembere

- Nován sok évre visszatekintő hagyomány, hogy a szépkorúak köszöntését november végén tartja az önkormányzat, s ezen a szokáson a tavaly újonnan felállt képviselőtestület sem kívánt változtatni – magyarázta Németh József. – A pandémia azonban keresztül húzta szándékainkat, s mivel személyes találkozásra nincs lehetőség, így kerestük annak módját, hogy valamiképpen ebben a helyzetben is kifejezzük tiszteletünket, elismerésünket. Így jutottunk arra, hogy minden 60 év feletti novai lakos számára általánosan használt élelmiszerekből ajándékcsomagot állítunk össze, illetve a csomagba egy üdvözlőkártyát is elhelyezünk, amiben nemcsak jókívánságainkat tolmácsoljuk, de a december 1-én a helyi televízióban látható műsorra is felhívjuk az érintettek figyelmét.

A falu ugyanis egy olyan részletekben felvett műsorral is készült a szépkorúak ünnepére, amelyet „normál” körülmények között élőben, a Gönczi Ferenc Művelődési Otthonban mutattak volna be. Szerepelnek benne az óvodások, az általános iskolások, valamint a helyi intézmények és az önkormányzat tagjai is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában