a Kúria elnöke

2020.10.21. 07:00

Varga Zsolt András személyében méltó jelöltet választottak

Mint arról már hírt adtunk, hétfőn az Országgyűlés – 135 igen és 26 nem szavazattal – megválasztotta a Kúria elnökének Varga Zsolt András volt alkotmánybírót.

ZH

Vigh László zalai képviselő leadja voksát a hétfői választáson. Mellette Tiba István képviselő, a szavazatszámláló bizottság tagja

Fotó: ZH

A kilenc évre megválasztott elnök személyével kapcsolatban Vigh László zalai parlamenti képviselő, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának tagja lapunknak úgy nyilatkozott: Varga Zsolt András jelentős szakmai múlttal, nagy gyakorlattal és egyetemi oktatói háttérrel rendelkezik, s jelölése a bizottságban is többséget kapott. A képviselő szerint méltó jelöltet választottak a Kúria elnökévé.

Az alaptörvény alapján a köztársasági elnök javaslatára, kétharmados többséggel választja meg a Kúria elnökét az Országgyűlés.

Vigh László zalai képviselő leadja voksát a hétfői választáson. Mellette Tiba István képviselő, a szavazatszámláló bizottság tagja
Fotó: ZH

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.zaol.hu/orszag-vilag/a-kuria-elnokeve-valasztotta-az-orszaggyules-varga-zs-andrast-4605928/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában