művészet

2020.10.02. 10:00

Tánczos György tanítványai – Segítséget kapnak a művésztanártól

Zalaegerszeg Tánczos György festőművész tanítványainak alkotásaiból nyílt nemrégiben kiállítás az Apáczai Művelődési Központban. Az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI művésztanára által vezetett festőkör 2009 óta működik, a tagok általában hetente találkoznak egymással és vezetőjükkel.

Mozsár Eszter

A tárlat október 9-ig látogatható az Apáczai VMK-ban

Fotó: © Katona Tibor

Sokan saját útjukat járva, egyénileg fejlesztik tehetségüket, és vannak olyanok, akik folyamatosan igénybe veszik a tanári irányelveket.

A képzőművészeti műkedvelő szakkörbe aktív dolgozók és nyugdíjasok vegyesen járnak, de néha tanácsot kér egy-egy középfokú vagy, felsőoktatási felvételire készülő diák is. Az elmúlt esztendők alatt több, mint harmincan fordultak meg itt – köztük volt építésztechnikus, könyvtáros, mérnök, radiológus főorvos, közgazdász –, jelenleg kilencen alkotnak rendszeresen e kör keretei között.

A jelenlegi, még október 9-ig látogatható tárlaton Balatoni József, Dervalics Renáta, Nagyné Fitos Ilona, Tóth Erzsébet és Zalatnainé Lukácsffy Zsuzsanna mutatkoznak be régebbi és legújabb munkáikkal, valamint a legjellemzőbb témaválasztással, a tájképpel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában