olyan helyekre is eljutnak, melyeket autóval lehetetlen megközelíteni

2020.10.27. 11:30

Szolgálati robogókat kaptak a Zalában működő egyesületek

Szombaton öt polgárőr-egyesület közel egy-egy millió forint értékű felszereléssel gyarapodott: vezetőik két-két Keeway típusú robogót vehettek át Horváth Róberttől, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnökétől.

Fincza Zsuzsa

A polgárőrök a tíz új robogóval, a képen balról a negyedik Horváth Róbert, a ZMPSZ elnöke

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Fincza Zsuzsa

Az Országos Rendőr-főkapitányság a polgárőrök járőrszolgálatának erősítésére Zalának 4,7 millió forintot biztosított, amelyből a ZMPSZ tíz robogót vásárolt. A modern, fürge kismotorokat szombaton már haza is szállították falujukba a polgárőr-egyesületek képviselői.

A megye 3887 tagot tömörítő 114 polgárőr-egyesületénél jelenleg 72 darab szolgálati autó, 141 bicikli és a szombaton átadott tízzel együtt 35 darab segédmotor-kerékpár áll rendelkezésre.

A polgárőrök a tíz új robogóval, a képen balról a negyedik Horváth Róbert, a ZMPSZ elnöke
Fotó: Fincza Zsuzsa / Zalai Hírlap

A robogókkal az erdei, mezei utakon olyan külterületekre is eljutnak a polgárőrök, hangsúlyozta Horváth Róbert, amelyeket autóval lehetetlen megközelíteni, a biciklinél pedig a robogók jóval gyorsabbak.

A tíz robogót a Zalaháshágyért Polgárőr Egyesülettől Szabó Zsolt elnök és Kalamár Krisztián; a Pókaszepetki Polgárőr Egyesülettől Kispál József elnök, Kispál Patrik és Paksa Máté; a Vasboldogasszonyi Polgárőr Egyesülettől Nagy János elnök és Németh Zsolt polgármester; a Sümegcsehi Polgárőr Tűzoltó Egyesülettől Kulcsár Attila elnök, Keszei Ernő tűzoltóparancsnok és Horváth László; a Cserszegtomaj Polgárőr Egyesülettől pedig Elek Ferenc elnökhelyettes vette át.

Németh Zsolt, Vasboldog­asszony polgármestere, aki a 25 fős polgárőr-egyesület tagságát is erősíti, elmondta, a szolgálati autójuk mellé jól jött a két robogó, hiszen hamarosan kezdődik a „fenyőszezon”, s ők őrzik a térségben a legnagyobb külterületet. A több mint 30 hektáron a fenyőültetvények mellett almáskertek is tartoznak az ellenőrzésük alá.

A maga közel 20 négyzetkilométeres területével Magyarország legnagyobb kiterjedésű falujának számító Cserszegtomaj polgárőr-egyesületének 192 kilométer hosszú aszfaltos és 36 kilométer hosszú kavicsos utat kell szinte nap mint nap bejárnia. Ebben sokat segít majd a két robogó, de szükségük lenne egy szolgálati autóra is. A 48 tagú szervezet a saját pénzén vásárolt ugyan egy személygépkocsit, de az eléggé elhasználódott már.

A sümegcsehiek is örömmel tették fel az utánfutóra a robogókat, ők a székhelytelepülés mellett Döbröce és Nagygörbő köz- és tűzbiztonságára is ügyelnek. A pókaszepetki a megye egyik legfiatalabb egyesülete, hozzájuk öt település (Pókaszepetk, Vöckönd, Zalaistvánd, Gyűrűs és Kemendollár) tartozik. A zalaháshágyiak tavasztól új elnök vezetésével igyekeznek megvédeni a falut a zsiványoktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában