Időutazás virtuálisan

2020.10.22. 08:50

Segíthetünk megvédeni Egerszeg várát a töröktől

Az egerszegi várat ostromló törökök ellen harcoltak virtuálisan a város vezetői és az újságírók a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban tartottak szerdai sajtótájékoztatón.

Mozsár Eszter

Testben a sportcsarnokban, lélekben Egerszeg várának ostrománál járnak

Fotó: Katona Tibor

Az 1641-es eseménynek a jelenlévők egy VR-szemüvegen keresztül lehettek részesei.

Háry Ádám fejlesztő és csapata szűkített térbe álmodta meg a játékot – melynek bemutatója a város napjáról a pandémia miatt csúszott őszre. A szakember elmondta: nehéz feladat volt rekonstruálni a helyszínt, mivel régészeti lelet és korabeli dokumentum alig maradt fenn abból az időből.

Testben a sportcsarnokban, lélekben Egerszeg várának ostrománál járnak
Fotó: Katona Tibor

Balaicz Zoltán polgármester lokálpatriótáknak, diákoknak, illetve akár cégek csapatépítő tréningjéhez is ajánlotta a 21. század technológiáját használó fejlesztést, amely egyelőre egyeztetett időpontban a sportcsarnokban érhető el. Végleges helye a tesztpálya leendő 1000 négyzetméteres csarnokában lesz majd.

A programozókat történészi szempontból dr. Vándor László nyugalmazott múzeumigazgató, régész segítette, aki kiemelte: a programozókkal együtt a hitelességre és élményszerűségre törekedtek. A hadijátékba csak apró változtatásokat tettek, például jóval több ágyú szegeződik a törökökre, mint annak idején, a valóságban történt.

Fotó: ZH
Fotó: ZH
Fotó: ZH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában