Kaán Károly országos természet- és környezetismereti verseny

2020.10.09. 07:00

Online töltötték ki a tesztlapokat a megyei döntőben

Többek között biológiai és földrajzi alapismeretek is szerepeltek a nemrégiben online megrendezett Kaán Károly országos természet- és környezetismereti verseny Zala megyei döntőjében.

Benedek Bálint

Benedek Miklós és Kelemen Zoé Kaán Károly szobránál

Fotó: ZH

A viadalt több mint két évtizede szervezi meg a kanizsai Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület, idén az önkormányzat támogatásával. A cél, hogy különböző iskolatípusban tanuló, 5–6. osztályos gyerekeknek lehetőséget biztosítsanak tehetségük kibontakoztatására a környezet önálló megfigyelésében, a terepmunkában, illetve a kutatómódszerek önálló alkalmazásában.

Az egyesület elnöke, Benedek Miklós elmondta: a kérdések a 4–5–6. évfolyamokon feldolgozott tananyaghoz kapcsolódnak. Ezenfelül a Körös-Maros és az Aggteleki Nemzeti Parkkal, illetve Kaán Károly életével és munkásságával kapcsolatos feladatokat is kaptak a fiatalok.

Benedek Miklós és Kelemen Zoé Kaán Károly szobránál
Fotó: ZH

A megyei döntő apropóján minden évben ünnepséget is rendeznek Kaán Károly Múzeum téren található mellszobránál. Ahol idén a járványhelyzet miatt csak Benedek Miklós koszorúzott, illetve Kelemen Zoé, a palini Inkey-iskola tanulója mondott egy verset.

Az online lezajlott viadalon az 5. és 6. osztályosok mezőnyébe 38 gyerek nevezett. Az ötödikeseknél a kanizsai Rozgonyi-iskolából Sillinger András, míg a hatodikosoknál a murakeresztúri Zrínyi-iskola tanulója, Virovecz Anna érdemelte ki az elsőséget. Az országos döntőt szintén digitális formában bonyolítják le, várhatóan október végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában