Szabadtéri örömzene

2020.10.02. 16:00

Muzsikaszótól volt hangos a nagykanizsai belváros

A Farkas Ferenc Zene és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola jóvoltából a város öt pontján csendült fel tegnap zene-, vagy énekszó.

Szabó Zsófia

Farkas Ferenc Zene és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola

Az intézményben immár hagyomány, hogy a zene október elsejei világnapját rendhagyóan, maradandó pillanatokkal ünneplik. Baráth Adrien intézményvezető jelezte: tavaly mesterhegedűk átadójára került sor, idén pedig a szabadtéri zenei bemutatókra, számos stílusban, népzenétől a jazzen át a slágerdallamokig.

Farkas Ferenc Zene és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola

– Számunkra minden nap a zene világnapja, hiszen reggel azzal kelünk, napközben ezzel dolgozunk, sőt, a hobbink is a zene. Elég kreatív közösség az intézményünk csapata, mindig próbálunk újabbnál újabb dolgokat kitalálni, a helyi emberek igényeihez igazodva. Most a járvány miatt is figyelünk az egészségügyi óvintézkedésekre, ezért idén úgy döntöttünk, szabadtéren ünnepeljük azt a napot, amelyet Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész kezdeményezésére nyilvánított a zene világnapjává 1975-ben az UNESCO – összegezte Baráth Adrien intézményvezető.

A koncerteken nagyobbrészt az intézmény tanárai, valamint diákok is szórakoztatták a közönséget a különböző helyszíneken: az Ady-korzótól kezdve az Eötvös téri játszótérig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában