Koronavírus Zalában

2020.10.20. 13:18

Müller Cecília válaszolt a Zalai Hírlap kérdésére: influenza-védőoltás esetén mindig kérjünk időpontot

Minden esetben időpontegyeztetést követően történjék meg az influenza elleni védőoltás beadása – mondta lapunk felvetésére Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

ZH

Müller Cecília országos tisztifőorvos beszél a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. június 17-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Hogyan kerülhető el, hogy a háziorvosi rendelőkben az influenza elleni védőoltásra várakozók egy légtérben tartózkodjanak az ellátásra érkezett betegekkel? Mi a biztonságos módja az influenzaoltás igénylésének? – e témával kapcsolatban tett fel kérdést a Zalai Hírlap az operatív törzsnek.

– Az a kérésem, hogy magától ne induljon senki el a rendelőbe! Hívja fel a háziorvosát és kérjen időpontot! Úgy látom, a kollégáknál az a gyakorlat alakult ki, hogy a betegrendelést megelőzően, illetve annak a végén adják be a védőoltásokat – válaszolta Müller Cecília. A tisztifőorvos elmondta: nyilvánvalóan az a cél, hogy az oltásra érkező ne találkozzon a váróteremben olyan beteggel, aki ellátásra várakozik. Ezért is fontos az időpontegyeztetés.

Kiemelt kép: Müller Cecília országos tisztifőorvos beszél a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. június 17-én. Balogh Zoltán / MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában