ökosuli

2020.10.01. 16:00

Egészségnap a Miklósfai-iskolában

Az egészségtudatos gondolkodás és iskolai mozgástevékenységek témanapja alkalmából egészségtudatos programot szerveztek nemrégiben a Miklósfai-iskolában.

Benedek Bálint

Az első osztályos diákok saját szilvafájukat is elültették az iskola udvarán Fotó: ZH

A program keretében az első osztályosok „ökoiskolássá” avatásuk emlékére elültették a saját szilvafájukat, amit az ottlétük nyolc éve alatt gondozhatnak. Ezenkívül az iskola orvosa, Fenyvesiné dr. Spingár Andrea hasznos tanácsokkal látta el a tanulókat. Egyebek között szó esett arról, mit tehetnek az egészségük megóvása érdekében, hogyan táplálkozzanak, s miért olyan fontos a rendszeres testmozgás.

Emellett a helyi védőnők minden osztályban bemutatót tartottak a helyes maszkviselésről és a fertőtlenítő kézmosásról. Sőt, ötleteket adtak a tanulóknak maszkok készítéséhez, illetve minden gyermeknek megmutatták, miként zajlik a fájdalommentes testhőmérséklet-mérés. Az intézmény tájékoztatása szerint a tanulók az idei évhez illően 2020 méteres futóversenyen is indulhattak, de a gerinckímélő torna is nagy sikert aratott a körükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában