a jövő héten máris birtokba veszik a Pajtát

2020.10.10. 19:14

Közösségi teret avattak Kispáliban

Szombaton délután adták át rendeltetésének az úgynevezett Pajtaszínház rendezvény teret a 280 lakost számláló Kispáliban (József Attila utca.).

Arany Horváth Zsuzsa

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Horváth Zsuzsa polgármester az avatás alkalmával elmondta, hogy Leader-program jóvoltából valósult meg a 10 millió forintos beruházás, amely a jövőben a szabadtéri közösségi és magánrendezvényeknek is helyszínt biztosít, egyebek közt a tervezett termelői piac is itt valósulhat meg. Az épület mellé az önkormányzat saját erőből emelt vizes blokkot. A polgármester megköszönte a munkát Horváth István tervezőnek, Baumgartner József kivitelezőnek és az alvállalkozóknak, valamint a Leader-csoport tagjainak.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap
Vigh László, Horváth Zsuzsa, Horváth István és Baumgartner József a pajtaavatón Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Vigh László országgyűlési képviselő az avatáson elismerését fejezte ki a faluban látható fejlődéséért, remélve, hogy a Pajta lehetőséget ad arra, hogy a kispáliak a hajdani falusi élet értékeinek, hagyományainak őrzése mellett a mai kor igényeinek is megfeleljenek művelődési és egyéb programjaikkal. Szólt a falu körüli útépítésekről, amelyek több száz millió forintos értéket hoztak létre, s megfelelő közlekedési minőséget biztosítanak. A polgármestertől megtudtuk, a jövő héten máris birtokba veszik a Pajtát, hiszen túrázó vendégek érkeznek hozzájuk más zalai településekről, akiket itt fogadnak majd a kirándulás végén. A továbbiakban a községben működő négy civil szervezet (nyugdíjas, ifjúsági, kertbarát, sportegyesület) tervezett programjait is várja a Pajta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában