tisztelgés a hősök előtt

2020.10.23. 15:00

Közösen emlékeztek a hagyományőrzők Nagykanizsán 56-ra

A forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére ünnepséget szervezett pénteken az 56-os Emlékkertben Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség, a Kanizsai Császár Huszárok közreműködésével.

Szabó Zsófia

A hagyományőrző huszárok koszorút helyeztek el a kanizsai emlékműnél

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az eseményen, melyen részt vett a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség, a Kanizsai Császár Huszárok, a Fonyódi Császár Huszár és Tüzér Hagyományőrző Gyermek Csapat, a Szombathelyi Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Huszár Csapat, a Somogyi Hagyományőrző Huszár Egyesület, a Vitézi Rend Nagykanizsa és a Zalai Honvéd Hagyományőrző Egyesület, elsőként Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője mondott köszöntöt, melynek során kiemelte, hogy méltó módon, összefogva emlékeznek meg a résztvevő hagyományőrzők 1956-ról.

A hagyományőrző huszárok koszorút helyeztek el a kanizsai emlékműnél
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Ünnepi beszédet dr. Nagy József, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség törzstisztje, a Somogyi Hagyományőrző Huszár Egyesület elnöke mondott.

-A magyar történelemben két forradalom volt, amelyet két szabadságharc követett. Az egyik 1848-ban, a másik 1956-ban. Mindkét szabadságharcot orosz segítséggel verte le az önkény, amik után koncepciós perekkel igazságtalanul és kegyetlenül megtorolták a forradalmat. Egy emberöltő után viszont mindkét forradalmat vértelen módon a győzelme követte – mondta dr. Nagy József. Ahogy azt is: a béke és a szabadság nem adatik meg önmagában egy népnek, nem ajándékba adják. Minden alkalommal újra és újra meg kell küzdeni érte.

Az ünnepség keretében a megemlékezők elhelyezték a megemlékezés virágait a műemlékeknél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában