Egyedülálló üvegház, eperrel

2020.10.29. 14:01

Dr. Nagy István agrárminiszter látogatása a kisrécsei gazdaságnál

Isten hozta az érdeklődőket a 21. század mezőgazdaságában – mondta csütörtökön megnyitó beszédében dr. Nagy István agrárminiszter, a Hivekovics Családi Gazdaság Európában is egyedülálló Cravo típusú növényházának avató ünnepségén.

Benedek Bálint

A miniszter szerint a kulcsszó, az innováció. Olyan technológiai újítások, fejlesztések zajlanak szerte a magyar mezőgazdaságban, melyekkel igyekeznek versenyképessé válni. A siker, abban keresendő, hogy merünk-e újítani, vállalkozni, illetve elsők lenni. A Hivekovics Családi Gazdaság ilyen, ők bizony nem rettennek meg semmitől, vállalják az újításokat, még akkor is, ha olykor meghökkentő lépéseket tesznek. Ebből nem lesz más, csak siker.- Felhívjuk a figyelmet arra, hogy van lehetőség új technológiával, új sikereket lehet elérni – folytatta dr. Nagy István. – A szorgalom, a tudás, az erő, ami a magyar gazdatársadalomban benne van párosulhasson azzal a gazdasági megtérüléssel, amit ezek az új innovációk jelenthetnek.

 

Hivekovics Ákos, a családi gazdaság ügyvezetője hozzátette: a ház egyedülálló Európában, ahol jelenleg egy hektáron, 42 ezer (!) folytontermő olasz eperfajtát szüretelnek májustól kétnaponta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában