Tisztújítás, kitüntetések

2020.10.27. 07:00

Balázsy Mária Éva lett a térségi szervezet elnöke

Új vezetőséget választott és kitüntetéseket adott át hétfőn a Magyar Vöröskereszt keszthelyi területi szervezete.

Keszey Ágnes

Képünkön állnak: Góth Imre alpolgármester és Gál Lajos polgármester Gyenesdiás képviseletében, Czigány Sándor, Alsópáhok polgármestere, Rónaky Attiláné, dr. Horváth István, Bertáné Kövesdi Gabriella. Ülnek: Balázsy Mária Éva, a zalaapáti Vöröskereszt képviseletében dr. Boldizsár Ágnes elnök és Koller Csabáné

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

A tisztújító küldöttgyűlés eredménye alapján Farsang Imrénét Balázsy Mária Éva váltja az elnöki tisztségben, megbízatása négy évre szól. Az új elnök úgy fogalmazott: a járvány idején különösen nagy szerepe van a Vöröskeresztnek, hiszen nagy szükség van a lelki tanácsadásra és az emberek elérésére, hitük erősítésére.

Képünkön állnak: Góth Imre alpolgármester és Gál Lajos polgármester Gyenesdiás képviseletében, Czigány Sándor, Alsópáhok polgármestere, Rónaky Attiláné, dr. Horváth István, Bertáné Kövesdi Gabriella. Ülnek: Balázsy Mária Éva, a zalaapáti Vöröskereszt képviseletében dr. Boldizsár Ágnes elnök és Koller Csabáné Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

A küldöttgyűlés után adták át a Keszthely térségi vöröskeresztes szervezet elismeréseit. A Vöröskereszt Csillagrendje kitüntetésben ré­szesült a Zalaapáti Települési Vöröskereszt Alapszervezete. Az 1914 óta működő szervezet mindig figyelmet fordított a vér­adás szervezésére, évtizedek óta szervez jótékonysági adománygyűjtési és -osztási akciókat. A zalaapáti Vöröskereszt titkára, Koller Csabáné a Vöröskeresztes Tevékenységért kitüntetés gyémánt fokozatát érdemelte ki. Az arany fokozatot Balázsy Mária Éva vehette át, aki aktívan részt vesz a szervezet rendezvényeinek koordinálásában. A bronz fokozatot Bertáné Kövesdi Gabriella elsősegélynyújtó szakkört vezető pedagógus kapta meg. Véradó Mozgalomért ezüst emlékérem kitüntetésben részesült a 38-szoros véradó Horváth István, valamint a véradásokat szervező pedagógus, Rónaky Attiláné. A Humanitárius Település címet nyerte el Alsópáhok, Zalaapáti és Gyenesdiás. Kiváló Önkéntes elismerő oklevelet kapott dr. Vajda Veronika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában