Egy gyermek sokkot kapott

2020.10.23. 13:43

Átélt tragédia: pszichológus segít az elhunyt keszthelyi gimnazista osztálytársainak

A gyöngyösfalui kalandparkban történt balesetben elhunyt gimnazista osztálytársainak pszichológus segít feldolgozni az átélt tragédiát. Az őszi szünet és a munkaszüneti nap ellenére a tankerület és az iskola gyorsan lépett: már pénteken találkozhatnak a diákok a szakemberrel.

Keszey Ágnes

Ez a tartóelem dőlt ki, miközben a csoport a kötélpályán volt Fotó: Horváth Istvánné / vaol

Forrás: vaol.hu

Fotó: Horváth Istvánné

Varga Gábor, a Vajda János Gimnázium igazgatója adott új információkat szerkesztőségünknek a csütörtök délutáni halálos balesettel kapcsolatosan.

Fotó: Horváth Istvánné / vaol.hu

- Osztálykiránduláson a kalandparkban jártak a diákok. Ott iskolánk egyik tanulója egy balesetben életét veszítette. Egy másik tanulónk súlyosan megsérült a lábán. Rajta csütörtök este műtétet hajtottak végre. Pénteken tájékozódtam az állapota felől: lényegesen jobban van a gyermek. Felröppent a hír egy másik sérültről. Egy gyermekünk sokkot kapott, őt a megfelelő vizsgálatok és rövid, átmeneti kezelés után szülei el tudtak vinni. Az iskola közössége megdöbbenten fogadta azt, ami jelen pillanatban feldolgozhatatlannak tűnik. Reggel rögtön elkezdtük annak szervezését, hogy az érintett osztályt tagjaival péntek délután megkezdjük a beszélgetést pszichológus bevonásával. Este fél hatkor pedig egy néma megemlékezésre gyűlik össze az iskola közössége. Szeretnénk egy gyertyát gyújtani az elhunyt osztálytárs, a kedves barát és a szeretett tanítvány emlékére – mondta el lapunknak az iskola vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában