Közel 22 ezer növény került ki

2020.10.13. 07:00

Árvácskákat ültettek Zalaegerszeg belvárosában

A napokban lecserélte az egynyári virágokat a közterületeken a Városgazdálkodási Kft. Kovács Mihály, az önkormányzati cég főkertésze elmondta, hogy kisvirágú árvácskákat ültettek, a különböző ágyásokba különféle színárnyalatokban.

Szabó Judit

Képünkön a Városgazdálkodási Kft. munkatársai – balról Horváth Mónika, mellette Czende Szilvia – az Ady utcában ültetik a virágokat

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Azért választották a kisvirágút, mert az jól bírja a csapadékos időjárást, míg a nagyvirágú árvácska virágát könnyebben lehúzza, megterheli az eső. Közel 22 ezer növény került ki a belvárosba, a Deák tértől egészen a Csány térig. Az árvácskák alá a beültetés színével harmonizáló tulipánhagymákat tettek, legalább ötezret. Az őszi munkálatokból még többek között a faültetések vannak hátra.

Képünkön a Városgazdálkodási Kft. munkatársai – balról Horváth Mónika, mellette Czende Szilvia – az Ady utcában ültetik a virágokat Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában