karitatív szerepvállalás

2020.10.16. 11:30

Ajándékcsomagokkal segítették a szegényeket Nagykanizsán

A Baptista Szeretetszolgálat és a Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége (DRVSZ) együttműködése révén tartós élelmiszerekből álló csomagokat és ruházati cikkeket vehettek át a rászorulók csütörtökön, utóbbi szervezet Zrínyi utcai telephelyén.

Horváth-Balogh Attila

Nagy József György, Herencsárné Klug Györgyi, a Baptista Szeretetszolgálat adományozási vezetője, Balogh László és Hári Tibor adta át a csomagokat

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

– A szervezetünk már harmadik éve szorosan együttműködik a Baptista Szeretetszolgálattal, hiszen egy közös programunk zajlott le a városban és a városkörnyéken – mondta az előzményekről Nagy József György, a DRVSZ elnöke. – Ez a kezdeményezés hamarosan zárul, de a szeretetszolgálat továbbra is támogat bennünket. Mostani segítségük révén 300 családnak tudunk tartós élelmiszerekből álló csomagot, valamint új és használt ruházatot adni.

Nagy József György, Herencsárné Klug Györgyi, a Baptista Szeretetszolgálat adományozási vezetője, Balogh László és Hári Tibor adta át a csomagokat Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat főigazgatója jelezte: a pandémia időszakában megszaporodott a munkájuk, Nagykanizsán pedig a mostani a harmadik adományozó akciójuk. Az elmúlt évben egyébként összesen 200 millió forint értékű élelmiszer-adománnyal segítették a rászorulókat országos viszonylatban. Az eseményen jelen lévő Balogh László polgármester – aki mindkét szervezetnek köszönetet mondott karitatív szerepvállalásáért – pedig úgy fogalmazott: a jóságra törekedni kell, s jó volna, ha ez minél többekben tudatosulna – akkor talán kevesebb lenne a rossz a világban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában