A koreai tiszteletes törekvéseiért kíván küzdeni

2020.10.26. 07:00

A béke nagykövete lett prof. dr. Balázs Judit

Békenagyköveti címet kapott prof. dr. Balázs Judit egyetemi tanár.

Horváth-Balogh Attila

Az átadáson Nagy János, dr. Balázs Judit és Bernáth Ferenc Fotó: ZH

A nagykanizsai születésű közgazdász szakember – aki pályafutása során oktatott például a berlini Humboldt Egyetemen, Egyiptomban, majd a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen, volt a soproni egyetem világgazdaságtani tanszékének vezetője, a Nyugat-magyarországi Egyetem nemzetközi rektorhelyettese, továbbá a Kaposvári Egyetemen megalakult Iszlám Tudományok Kutatóintézetének tudományos igazgatója – a fővárosban, a Benczur Hotel különtermében tartott, „Az odaadás 100 éve” című ünnepségen vette át az elismerést.

Az átadáson Nagy János, dr. Balázs Judit és Bernáth Ferenc Fotó: ZH

Az UPF (United Peace Federation), az Egyetemes Béke Szövetsége és a Családok Szövetsége a Világ Békéjéért és Egységéért ünnepi ülést tartott, melyen megemlékeztek arról, hogy a szervezetek – és sok más, a világbéke mellett elkötelezett szervezet, projekt alapítója, a koreai Sun Myung Moon tiszteletes idén lenne 100 esztendős. Az eseményen prof. dr. Balázs Judit mellett békenagyköveti címet vehetett át Bernáth Ferenc gitárművész és Nagy János, a Római Sas Lovagrend nagymestere. Beszédében Balázs Judit elmondta, immár 40 éve, hogy békeszervezetekben tevékenykedik, tehát ezek világa nem újdonság számára. Majd rámutatott: az UPF törekvései közül ő kiváltképp tud azonosulni a család, mint érték népszerűsítésével, a két Korea egyesítésének célkitűzésével, a keleti és a nyugati orvoslás összehangolásával, valamint a tudomány tiszteletével és művelésével. Békenagykövetként is e célok mentén kíván tevékenykedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában