minden akadály elhárult

2020.09.04. 07:00

Véget ért a huzavona a nagykanizsai emléktábla körül

Bár anyagilag az önkormányzat nem járult hozzá a trianoni tragédia 100. évfordulója alkalmából a Nagy-Magyarország Emlékműhöz tervezett emléktábla elkészítéséhez, a tulajdonosi hozzájárulást – nagy nehezen – megadta az Éljen VárosuNK! Egyesület frakciója is a legutóbbi közgyűlésen.

Pásztor András

A tervek szerint így néz majd ki az emléktábla Fotó: ZH

Mint arról korábban már beszámoltunk: a Polgári Kanizsáért Alapítvány a trianoni szerződés aláírásának 100. évfordulóján akarta elhelyezni az elcsatolt megyék címereit felvonultató gránit emléktáblát az Eötvös téren álló Nagy-Magyarország Emlékműnél. A tábla elkészíttetését dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő anyagilag is támogatta, így a költségek több mint fele, 2,4 millió forint már rendelkezésre állt. A tábla állíttatója először azt kérte a közgyűléstől, hogy támogassa a megvalósítást a hiányzó kétmillió forinttal, ám a többséget adó Éljen VárosuNK!-frakció ezt nem szavazta meg. Ezek után közösségi gyűjtést indított az egyesület, melynek eredményeként híreink szerint néhány hét leforgása alatt összegyűlt a hiányzó pénz az emléktáblára.

A tervek szerint így néz majd ki az emléktábla Fotó: ZH

A legutóbbi közgyűlésen már csak az önkormányzat tulajdonosi hozzájárulását kérte az egyesület az emléktábla elhelyezéséhez, amit végül az Éljen VárosuNK! Egyesület képviselői is megszavaztak, így minden akadály elhárult az emléktábla elhelyezésével kapcsolatban. Az egyesület egyébként augusztus 30-án szerette volna felavatni az emléktáblát, ám ez a fentiek miatt nem valósulhatott meg. Most úgy tűnik, hogy október környékén történhet meg a méltó emlékezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában