jótékonyság

2020.09.26. 11:30

Életmentő orvosi eszközöket adományoztak a vadászok a Szent Rafael Kórház gyermekosztályának

Videolaringoszkóppal és annak kiegészítő berendezéseivel gazdagodott a Zala Megyei Szent Rafael Kórház gyermekosztálya.

Mozsár Eszter

Dr. Halász Gabriella, dr. Gárdos László, valamint Molnár Marcell és Fejes László az adományozó okirattal

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Mozsár Eszter

Az 1,87 millió forint értékű támogatáshoz vadászok segítségével jutott az intézmény. Az adományozó okiratot hivatalosan pénteken adták át.

A képen az átadás résztvevői: Paál Péter, a Zalai Szafari Klub Vadásztársaság alelnöke, Bali Zoltán alpolgármester, dr. Gárdos László osztályvezető főorvos, dr. Halász Gabriella kórházigazgató, Molnár Marcell, a Zalaegerszegi Vadászegyesület alelnöke, Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője és Bócz Bence, szakmai koordinátor Fotó: Partics Andrea

Jótékonysági vadászatot rendeztek az ország minden megyéjében tavaly december 27-én, melyeken 37 millió forint gyűlt össze. A társaságok célja az volt, hogy a területükön található kórházak gyermekosztályait hiánypótló, életmentő orvosi eszközök beszerzéséhez segítsék. Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője, Fejes László elmondta: a vadásztársadalom gondolkodását jól mutatja az összefogás, a jótékonykodás 2013 óta része a kultúrájuknak.

Dr. Halász Gabriella, dr. Gárdos László, valamint Molnár Marcell és Fejes László az adományozó okirattal Fotó: Partics Andrea

Hasonló akciók során eddig 47 millió forintot juttattak 16 kórháznak. Örvendetes, hogy példájukat környező országok is átveszik, és a 2021-es vadászati világkiállításnak is része lesz az önzetlen program.

A Zalaegerszegi Vadászegyesület tavaly csatlakozott először a kezdeményezéshez. 2019-ben 53 vadászt mozgósítottak, s remélik, hogy évről-évre egyre többen támogatják e kezdeményezést. A nemes cél érdekében civil felajánlásokat is várnak. Molnár Marcell alelnök megköszönte a vadászok és támogatók, kiemelten a Zalai Szafari Klub Vadásztársaság szoros partneri együttműködését, s biztosított mindenkit, hogy stratégiai partnerként idén is részt vesznek a rendezvényen.

A megyei kórház nevében a főigazgató, dr. Halász Gabriella köszönte meg a támogatást, s hogy ilyen formában megbecsülik az itt dolgozók munkáját. A gyermekosztály vezető főorvosa, dr. Gárdos László néhány szóban a videolaringoszkóp jelentőségéről szólt. Ezzel az eszközzel – jobb fényviszonyok mellett – a légutakat tárják fel, ami különösen szükséges az új- és koraszülöttek esetében. Bali Zoltán alpolgármester végül hozzátette: egy város életében fontos az infrastruktúrafejlesztés, az új munkahelyek létesítése, ám sok mindent megmutat egy településről, hogy milyen a közösség összefogása. Az önkormányzat továbbra is támogatja a térségben a jótékonysági vadászatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában