Többnapos programok is szervezhetők

2020.09.21. 10:00

Újabb kerékpárutak a Mura mentén

A dél-zalai településen jövőre két jelentős kerékpárút-fejlesztés lesz, amely fellendítheti a turizmust – hangzott el szombaton Polgár Róbert polgármester és Cseresnyés Péter államtitkár közös sajtótájékoztatóján.

Benedek Bálint

Cseresnyés Péter és Polgár Róbert a Mura mellett kiépülő kerékpárút nyomvonalán

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

Ebből az alkalomból kerékpározási évet hirdettek Murakeresztúron. Polgár Róbert településvezető elmondta: a legjelentősebb fejlesztés az 1,5 milliárd forintból létesítendő Mura menti kerékpárút, mely számos települést köt össze.

Cseresnyés Péter és Polgár Róbert a Mura mellett kiépülő kerékpárút nyomvonalán
Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

– A másik pedig egy majdnem 180 millió forintból megvalósuló, Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című projekt – tette hozzá Polgár Róbert. – A tervek szerint a falu közigazgatási területén kerékpáros nyomvonal készül három kilométer hosszúságban, magába foglalva a szükséges útfelújítási munkálatokat. A tervek szerint a 2021-ben befejeződő beruházás részeként biciklitárolókat telepítenek, és az autóbusz-megállóhelyeket is rendbe hozzák.

Cseresnyés Péter államtitkár kiemelte: a turisták többnapos programot is tervezhetnek erre a vidékre, s a Mura-program jóvoltából a vendégeket minőségi kerékpárút-hálózat várja. Emellett persze a zalai táj megannyi élményt és látnivalót kínál a vendégeknek, akik belekóstolhatnak a finom zalai ételekbe is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában