az óvodás- vagy iskoláskorú gyermeket nevelőknek jár

2020.09.23. 07:00

Segítik a családokat Nagyradán

A településvezetés jóvoltából idén is támogatást kaptak azok az életvitel-szerűen Nagyradán élő családok, amelyek óvodás- vagy iskoláskorú gyermeket nevelnek.

Szabó Zsófia

A községben immár évek óta hagyomány, hogy az önkormányzat segíti a családokat tanévkezdéskor. Tulok Ferenc, Nagyrada polgármestere elmondta: az óvodakezdési és iskolakezdési támogatást idén hét óvodás gyermeknek, illetve huszonhét iskoláskorú vagy felsőfokú tanulmányokat folytató fiatalnak adták. Az óvodáskorú gyermekek családja 45 ezer forint, az általános és középiskolás korú tanulók családja pedig 55 ezer forint készpénztámogatásban részesült.

– Ettől a tanévtől szélesítettük a támogatottak körét, így a felsőoktatás nappali tagozatán tanuló hallgatók is 55 ezer forint támogatást kaptak. Mindezeket a szociális keret terhére tudtuk biztosítani az érintetteknek. Feltétel volt a támogatás juttatásánál az állandó lakóhely mellett az életvitel-szerű nagyradai tartózkodás – összegezte Tulok Ferenc.

A polgármester hozzátette: az önkormányzat nemcsak az iskolakezdést támogatja, egyszeri ötvenezer forint vissza nem térítendő juttatással segítik azokat a családokat, ahol újszülött jön a világra. A rászorulóknak elsősorban munkát biztosítanak, de egyéb támogatási formák is igényelhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában