Fejlesztések

2020.09.03. 07:00

Pótmunkákra van szükség – A kanizsai önkormányzat biztosította az anyagi források egy részét

Több millió forintnyi pótmunkára van szükség a belvárosban zajló fejlesztések tekintetében – derült ki a legutóbbi közgyűlésen, ahol a költségek egy részét meg is szavazta a testület.

Pásztor András

A Pannon Egyetem előtti parkoló építésére közel 4 millió forintos pluszköltséget szavazott meg a közgyűlés

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Mint kiderült, a TOP program keretében zajló beruházások egy részénél további források szükségesek. A Pannon Egyetem előtti parkoló esetében a kivitelezés során derült fény arra, hogy az aszfaltburkolat rétegrendje nem azonos a tervekben szereplővel. A becslések szerint mindez közel 15 millió forinttal növelné meg a beruházás költségét. Jó hír ugyanakkor, hogy az Alsótemplom előtti parkoló kialakítása – szűkebb műszaki tartalommal – a tervezettnél 11 millió forinttal kevesebből is megoldható. A kivitelezést végző cég ezért azt ajánlotta, hogy a hiányzó 4 millió forint biztosítása esetén mindkét parkolót megépíti. A közgyűlés ennek forrását az általános tartalékból fedezi.

A Pannon Egyetem előtti parkoló építésére közel 4 millió forintos pluszköltséget szavazott meg a közgyűlés Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Pótmunkára van szükség a Deák téren is, ahol több világítótestet kell lecserélni, s egy kandeláber áthelyezéséről is gondoskodni kellene. Ez utóbbi közel 1 millió forintba kerülne, melyhez a közgyűlés szintén biztosította a pénzügyi forrást, ám az öt darab kandeláber cseréjének közel 24 millió forintos költségére a testület egyelőre nem látott fedezetet a költségvetésben. Októberben ismét tárgyalnak róla, addig megpróbálnak forrást találni a beruházásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában