Életet az éveknek

2020.09.07. 16:43

Megújult a vezetés a zalai nyugdíjas szervezetnél

Megújította megyei vezetését a szépkorúakat tömörítő országos szövetség zalai szervezete a csütörtökön a Keresztury VMK-ban tartott tisztújító klubvezetői értekezletén.

Arany Gábor

Dr. Kocsis Gyula, az újraválasztott elnök

Fotó: archív/Katona

A Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége zalai szervezete 35 egyesületet és klubot tömörít. A megyei elnökség négyéves mandátuma májusában lejárt, de az akkorra tervezett tisztújítást a pandémiás helyzet miatt szeptemberre halasztották, tekintettel arra is, hogy az országos tisztújítás is szeptember 14-én lesz. Az értekezleten 31 egyesület képviselői jelentek meg és az általuk hozott döntésekről az elnöki tisztében újraválasztott dr. Kocsis Gyula számolt be érdeklődésünkre. E szerint a nyolctagú elnökségből hárman kaptak újra bizalmat: dr. Kocsis Gyula mellett Németh István elnökhelyettes és Iványi Ildikó alelnök. Az újak: elnökhelyettesi posztra Vidovicsné Bene Erzsébet (Szív- és Érbeteg Egyesület Zalaegerszeg), valamint alelnökök: Németh Szilveszterné ( Őszirózsa Nyugdíjas Klub, Zalaegerszeg-Botfa), Tóth Károlyné (Olajbányász Nyugdíjas Klub, Lovászi), Király Imre (Zalaegerszegi Nyugdíjasok Táncklubja), Molnár Frigyesné (Kertvárosi Nyugdíjas Klub, Zalaegerszeg). Megválasztották a három országos küldöttet: Király Edit (Korhatártalanok Klubja, Csesztreg), Torma György (Nefelejcs Nyugdíjas Klub, Zalaegerszeg-Landorhegy) és Németh Szilveszterné. Az országos szövetség kulturális bizottságába Koroncz Katalint (Cserszegtomaji Aranykorúak Nyugdíjas Klub), míg sportbizottságába Siklósi Vilmosnét (Egészség Egyesület Életmód Klub, Zalaegerszeg) delegálták.

Dr. Kocsis Gyula, az újraválasztott elnök
Fotó: archív/Katona

Dr. Kocsis Gyula arról is beszámolt, hogy döntésük szerint az októberi idősek hónapjára tervezett programjaik közül a zárt térbe tervezettek lényegében elmaradnak, de a szabadban többször is lesz rendezvényük. Az autóipari tesztpályára például október elején terveznek kilátogatni, elfogadva Vigh László miniszteri biztos, országgyűlési képviselő meghívását a létesítmény bemutatására. A Boda László emlékére szervezett gyalogtúrát október 6-án rendezik meg, és nem maradnak el a sportvetélkedők, valamint a haditorna sem, emellett kiveszik részüket a város által szervezett faültetésekből is. Az elnök hozzátette, meghirdetik az amatőr nyugdíjas képzőművészeti alkotók tárlatát, ennek pedig a Móricz Galéria ad helyet október második felében. Végezetül arról számolt be, hogy döntöttek arról, hogy idén is átadják az Idősbarát Polgármester díjat, erre szeptember végéig tehetnek javaslatot a tagok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában