Magyar Falu Program

2020.09.16. 07:00

Megújul a forráshoz vezető nagybakónaki Arany utca

A Kőszikla-szurdokhoz vezető Arany utca a Magyar Falu Program jóvoltából új aszfaltréteget kap. Az előző testület által elnyert 10,6 millió forintból 340 méteren erősítik meg az úttestet.

Benedek Bálint

A polgármester, Kovács Tamás (balról) a felújítás kezdetén egyeztetett a kivitelező nagykanizsai Bauterc-Prizma Kft. vezetőjével, Horváth Lászlóval Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Kovács Tamás polgármester elmondta: az utca burkolata elöregedett, töredezetté, kátyússá vált.

– A Kőszikla-szurdok és a forrás rendkívül népszerű kirándulóhely, gyakran a fővárosból is érkeznek, ezért különösen fontos, hogy az oda vezető út rendben legyen – mondta a településvezető. – A kivitelező a napokban el is kezdhette a munkát.

A felújítás miatt a szakaszt szeptember 16-án, azaz ma teljes szélességben lezárják.

A polgármester, Kovács Tamás (balról) a felújítás kezdetén egyeztetett a kivitelező nagykanizsai Bauterc-Prizma Kft. vezetőjével, Horváth Lászlóval Fotó: Szakony Attila

Az önkormányzat több belterületi utca felújítását tervezi, már beadta a munkákhoz szükséges pályázatokat. A Kisfaludy utca 200 méteren újulna meg, s a Hunyadi utca egy részére is hasonló beruházás vár. A július végi esőzések miatt érkezett vis maior támogatásból több közúti hidat hoznak rendbe, s helyreállítják az egyik leszakadt partoldalt.

A Magyar Falu Programból a gépparkjukat is fejleszthették. Egy másik pályázat keretében korábban beszerzett kistraktorra pedig 2,6 millió forintból felfüggeszthető árokásó adapter került, amivel a belterületi árkokat könnyedén megtisztíthatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában