Koronavírus Zalában

2020.09.28. 07:00

Krasznai Anna, kanizsai atléta is elkapta a koronavírust, még a fertőzés után 3 héttel is szédül

A 20 éves nagykanizsai atléta, Krasznai Anna is elkapta a koronavírust. A kórt enyhébb tünetekkel vészelte át, ám három héttel az első pozitív PCR-teszt után is erős fejfájás gyötri, számolt be róla lapunknak.

Benedek Bálint

Krasznai Anna: aki betegnek érzi magát, maradjon otthon Fotó: ZH

A fiatal hölgy Gödöllőn mezőgazdasági mérnök szakon tanul. Az egyetemi tanulmányai mellett egy zalai kertészeti ültetvényen dolgozik. Jól emlékszik arra, hogy mikor kezdődött a betegség. Augusztus 31-én reggel gyengének érezte magát, de azt gondolta, csak nem aludta ki magát rendesen. Elment a munkahelyére, ahol később nagyon rosszul lett: erős hidegrázás és fejfájás jelentkezett nála, és nagyon kapart a torka.

– Azonnal hazamentem, ahol a lázmérő nem mutatott hőemelkedést vagy lázat, sőt kifejezetten alacsony testhőmérsékletet mértem – mondta Anna, aki édesanyjával és nevelőapjával él. – Mivel gyenge voltam, lefeküdtem aludni, de hőemelkedéssel keltem. Estére 40 Celsius-fokig kúszott fel a lázam, a hideg borogatás valamit használt, de nem kívánom senkinek azt az állapotot. Másnapra csillapodott valamelyest a láz, ekkor értesítettük a háziorvost, aki további pihenést javasolt. Aztán felpörögtek az események, jött az első tesztelés, mely abban az állapotban elég kellemetlen élmény volt. A nyálkahártyán keresztül vesznek mintát egy hosszú pálcával. Az eredmény pozitív lett koronavírusra. Ezt két nappal később újabb mintavétel követte, mely szintén pozitivitást mutatott.

Krasznai Anna: aki betegnek érzi magát, maradjon otthon Fotó: ZH

Anna kórházi ápolásra ugyan nem szorult, de egy hétig nem bírt kikelni az ágyból. A fej- és torokfájás, az ízületi fájdalmak mellé derékfájdalom társult, szédült, s ha ez nem lett volna elég gyötrelem, eldugult az orra. Az ízlelés és a szaglás érzése viszont nem tűnt el.

– Ami nagyon zavar, hogy három héttel a betegség kezdete után is gyakran szédülök, és a fejfájás sem csillapodik – fűzte hozzá. – A fájdalomcsillapító gyógyszerektől kicsit tompul, de nem múlik el teljesen, és másnap újra és újra jelentkezik, már elegem van belőle. Főleg úgy, hogy már edzenem kellene, hiszen áprilisig heti hat tréningem volt, nagyon hiányzik a mozgás. Ráadásul a koronavíruson átesett sportolóknak legalább hat hetet ki kell hagyniuk.

Hozzátette: szerencsére a családtagjai továbbra is tünetmentesek. Néhány barátja, akikkel érintkezett, ugyancsak pozitívak lettek koronavírusra, ők hozzá hasonló tüneteket produkáltak, de már jobban vannak. Viszont az egyik lányismerőse negatív teszttel rendelkezik azóta is.

– Bíztam benne, hogy az újabb teszt eredménye már negatív lesz nálam, de sajnos még mindig pozitív eredményt mutatott – sajnálkozott Anna. – Aki betegnek érzi magát, maradjon otthon, és a tavaszi védekezéshez hasonlóan járjon el a személyes higiéniáját illetően. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy itthon lehettem, mert lehet, hogy ha ez a kór a kollégiumban talál meg, akkor becsavarodtam volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában