kilenc tóparti település csatlakozott

2020.09.23. 15:00

Körbekoccintják a Balatont, és koncertek is lesznek

Szombaton rendezik meg a tavaszról elhalasztott Balaton napját, amelyhez ezúttal kilenc tóparti település csatlakozott, a zalaiak közül Keszthely és Gyenesdiás.

Péter B. Árpád

A Balatoni Szövetség által is támogatott kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet: az üdülőrégiót ősszel is érdemes felkeresni, hiszen számtalan élményt tartogat ebben az évszakban is. A szervezők – az aktuális járványhelyzetre is tekintettel – mától teszik közzé a pontos programot közösségi felületeiken.

A tervek között szerepel, hogy a résztvevők 15 órakor „körbekoccintják” a tavat a térség termelőinek nedűivel, emellett lesznek családi programok, koncertek, irodalmi estek is. Balatonfenyvesen pedig délután nyilvános beszélgetést szerveznek a kikötő teraszán Lombár Gáborral, a Balatoni Szövetség elnökével – természetesen a tóról és a turisztikai lehetőségekről.

Keszthely, Gyenesdiás és Fenyves mellett idén Badacsony, Balatonalmádi, Balatonfüred, Alsóörs, Balatonkenese és Balatonlelle csatlakozott a programhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában