kevesebb a bűncselekmény a megyében

2020.09.17. 20:05

Dr. Vereckei Csaba Iván lesz Zala új rendőrfőkapitánya

Bemutatkozott a megyei közgyűlésnek Zala leendő rendőrfőkapitánya a grémium csütörtöki soros ülésén. A november végén nyugdíjba vonuló dr. Sipos Gyula vezérőrnagyot a tervek szerint dr. Vereckei Csaba Iván dandártábornok váltja.

Varga Lívia

A közgyűlés véleményezési jogával élve elfogadta, hogy Vereckei Csaba Iván (a képen balról) legyen dr. Sipos Gyula utódja. A képen jobbról Ruzsics Ferenc közgyűlési alelnök Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Dr. Balogh János országos rendőr-főkapitány az ülésen elmondta: dr. Sipos Gyulát legjobb kollégái és a legmegbízhatóbb vezetők közt tartja számon, s úgy véli, személyét és szakmai pályafutását tekintve dr. Vereckei Csaba Iván méltó ezen örökség továbbvitelére. A jogász végzettségű 55 esztendős dandártábornok a kezdetektől a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság állományában dolgozott, közel 30 éves rendőri pályafutás áll mögötte, s 13 éve BAZ megye első számú rendőri vezetője.

– Minden eddigi szakmai tapasztalatomat, a legjobb tudásomat és az őszinte partnerségemet ajánlom önöknek – mondta bemutatkozása zárásaként dr. Vereckei Csaba Iván. A közgyűlés jogszabályban rögzített jogkörével élve véleményezte a kinevezést: a képviselők ellenszavazat nélkül egyetértettek azzal.

A tegnapi ülésen a testület meghallgatta és elfogadta dr. Sipos Gyula Zala megye közbiztonságának helyzetéről, valamint Egri Gyula, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjének a szervezet tavalyi tevékenységéről szóló beszámolóját. Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke a két beszámoló és a mindkét szervezet esetében évről évre javuló mutatók kapcsán örömét fejezte ki, hogy Zala megye lakossága biztonságban van.

A közgyűlés véleményezési jogával élve elfogadta, hogy Vereckei Csaba Iván (a képen balról) legyen dr. Sipos Gyula utódja. A képen jobbról Ruzsics Ferenc közgyűlési alelnök Fotó: Katona Tibor

A grémium Havasi Bálint, a Göcseji Múzeum igazgató­helyettese személyében új tagot választott a Zala Megyei Értéktár Bizottságba, miután Kaján Imre nyugdíjba vonult.

A testület a továbbiakban módosította 2020-as költségvetését, majd jóváhagyta a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) központi maradványforrása terhére benyújtandó pályázatot, melyből az érintett települési önkormányzatokkal konzorciumban a Kerkateskánd és Tornyiszentmiklós között tervezett kerékpárút megépítését finanszíroznák. Jóváhagyta továbbá a Zala Megyei Önkormányzattal közös, az Európa a Polgárokért Program felhívására benyújtott pályázatot. Ennek célja az állampolgárok széles körű tájékoztatása az Európai Unió jövőjéről, aktuális és releváns kérdéseiről. A megyei közgyűlés november 5-én tartja következő soros ülését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában