a Halis István Városi Könyvtártól rajtoltak

2020.09.28. 10:00

Jubilált a Kanizsa Túra

Szombaton tartották a Kanizsa Kul-Túra Egyesület és a dr. Mező Ferenc Gimnázium szervezésében a 30., jubileumi Kanizsa Teljesítménytúrát.

Horváth-Balogh Attila

Még Ajkáról is jött túracsapat, balról jobbra Lukács József, Szalai József, Káldi Géza és Kovácsné Kóger Judit Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

A pandémia az élet több területére rányomta a bélyegét, így a 30. Kanizsa Teljesítménytúrára is: a járványveszély miatt ezúttal nem a dr. Mező Ferenc Gimnáziumból, hanem a Halis István Városi Könyvtártól rajtoltak el a túrázók, akik oda is tértek vissza a 10, 20, 30 kilométeres távok teljesítése után.

Még Ajkáról is jött túracsapat, balról jobbra Lukács József, Szalai József, Káldi Géza és Kovácsné Kóger Judit Fotó: Szakony Attila

– A Kanizsa Teljesítménytúra ötlete a gimnázium tanárától, Hodák Sándortól származik – mondta el a mostani túra főszervezője, Dávidovics Mária. – A város környéki turistaútvonalak kijelölésére Kiss Lászlót, az akkor még Kanizsa Természetbarát Egyesület egyik vezetőjét kérte fel. Így indultunk 30 éve, s az érdeklődés azóta is töretlen.

Dávidovics Mária jelezte: évente átlagosan 4-500 fő vesz részt a túrán, amely idén csatlakozott az Európai Sporthéthez, ennek köszönhetően a résztvevők pólót, csősálat, mikroszálas kendőt kaptak. Emellett az ellenőrző pontokon frissítő és némi rágcsálnivaló, illetve gyümölcs várta a túrázókat, akik fotózkodhattak a könyvtár újonnan elkészült őszi fotófalánál is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában