Küldjön hírt!

2020.09.02. 12:44

Információja van a zalai határátkelőkről? Küldje el nekünk, hogy másokkal is megoszthassuk! (frissítve)

Ön is ingázik? Küldje el történetét, friss információit hozzánk.

zaol.hu, Korosa Titanilla

Fotó: Jancsi László

Ahogy arról beszámoltunk, a járványhelyzetre való tekintettel Magyarország határátkelőhelyein ismét ellenőrzést és egyéb szigorító intézkedéseket vezettek be szeptember 1-jével. Kedd hajnaltól már csak néhány határátkelő van nyitva, ahol kijuthatnak az emberek az országhatáron túlra. Zala megyében Horvátország felé Letenyénél van lehetőség. A kisebb határokat, az úgynevezett határátlépési pontokat lezárták. Hírt adtunk a lezárt magyar-szlovén szakaszról. Vas megyében Ausztria felé erre Bucsunál, Rábafüzesnél, valamint Kőszegnél van lehetőség átlépni a határt. Kedden Bucsunál és Kőszegnél is jártunk, és érdeklődtünk az ingázó magyaroknál. Arról, hogyan láttuk az őszi határzár első napját ITT írtunk részletesen.

Most arra kérjük külföldön dolgozó, és napi szinten a határ túloldalára utazó olvasóinkat, hogy információikat, tapasztalataikat küldjék el [email protected] e-mail címre, hogy másokkal is megoszthassuk. Akár egy fotó a zalai határ éppen aktuális helyzetéről is segítség lehet.

Kevesebb horgász tud részt venni a Kardos-Tibor emlékversenyen

A szeptember 1-jén életbe lépett határzár, illetve azzal kapcsolatos szabályozások az élet több területére is kihatnak. E héten vasárnap rendezi meg a lendvadedesi víztározón a Tenke-völgye Sporthorgász Egyesület az évek óta hagyományos csapatversenyét, a Kardos Tibor-emlékversenyt, melyen minden alkalommal szép számban képviseltették magukat a szomszédos szlovén települések érkező pecások is, a tavalyi versenyt a határon túliak egyik csapata nyerte meg. A horgászverseny szervezőitől kapott jelenlegi információink szerint ez alkalommal viszont a szlovén horgászok nem tudnak szerencsét próbálni a csapatversenyen, mert számukra e célból nem engedélyezett a határ átlépése, emiatt várhatóan kevesebb horgász részvételével zajlik majd a verseny.

Előzmények:

[embed]https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/amit-a-kulfoldrol-hazateroknek-tudni-kell-karanten-teszt-felmentes-a-karanten-alol-4471931/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában