látványterv

2020.09.16. 14:52

Ilyen lehet a nagykanizsai science-park!

„Örömmel fogadjuk a 20. századi „olajos” fellendülés után a 21. századi globális problémák kutatására épülő új tudásközpontot és innovációs parkot (tudományos ipari parkot), mely mindannyiunk, a világ jövőjének környezeti kihívásaira és problémáira keresi majd a megoldásokat és válaszokat.”

Horváth-Balogh Attila

Ezt Balogh László, Nagykanizsa polgármestere írta Facebook-bejegyzésében a dél-zalai városba tervezett tudományos-ipari központ (science park) kapcsán. Mint arról beszámoltunk: a körforgásos gazdaságra fókuszáló kompetencia-központok jönnek létre Veszprémben és Nagykanizsán a kormány, a Pannon Egyetem, a Mol-csoport, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal együttműködésében. A cél az, hogy hazánk a körforgásos gazdasággal kapcsolatos fejlesztések motorja legyen, hangsúlyozottan a megújuló energia, a hulladékgazdálkodás, a korszerű víztechnológiák, a fenntartható turizmus, továbbá a városfejlesztés terén.

Balogh László bejegyzésében rámutatott: a cél egy egyetem-központú innovációs ökoszisztéma kialakítása hazánkban, s e folyamatban Nagykanizsának remélhetőleg komoly szerepe lesz az itt létrejövő tudásközponttal és tudományos ipari parkkal. A bejegyzésben a BOLD Kreatív Ügynökség által készített lehetséges látványterv-változatot is láthatunk arról, hogyan nézhet ki majdan a nagykanizsai tudásközpont, amely a Rotary Zrt. telephelyén és a Vár utcától északra eső területen valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában