Koronavírus Zalában

2020.09.30. 20:00

Halálos balesetek, kutyatámadás és koronavírus Zalában – Ezeket olvastátok szeptemberben

Összeállításunkból kiderül, melyek voltak a legfontosabb Zala megyét érintő hírek szeptemberben.

zaol.hu

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Halálos baleset Zalaegerszeg és Egervár között

Ketten vesztették életüket egy közlekedési baleset következtében. Cikkünk folytatása IDE kattintva érhető el.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Halálos motoros baleset Keszthelyen

Egy személyautó és egy segédmotoros kerékpár ütközött össze, a balesetben a motoros életét vesztette. Cikkünk folytatása IDE kattintva érhető el.

Kutyatámadás Zalacsányban: a kétéves kislányt mentők vitték kórházba

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2020. szeptember 21-én délután, hogy Zalacsányban, a Zrínyi Miklós utcában egy gyermeket megtámadott egy kutya. Cikkünk folytatása IDE kattintva érhető el.

Elütöttek egy gyalogost Zalaegerszegen

Gyalogost gázolt el személyautó Zalaegerszeg központjában. Cikkünk folytatása IDE kattintva érhető el.

Kigyulladt egy ingatlan tetőszerkezete Keszthelyen

Edzőteremnek helyet adó épület tetőszerkezete gyulladt ki Keszthely belvárosában. Cikkünk folytatása IDE kattintva érhető el.

Hatalmas baleset az M70-esen – Öt kamion és egy kisteherautó ütközött egymásnak

Öt román rendszámú kamion és egy Ford Transit típusú magyar kisteherautó ütközött össze szeptember 25-én délelőtt az M70-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a csörnyeföldi pihenő előtt néhány száz méterrel. Cikkünk folytatása IDE kattintva érhető el.

Koronavírus Zalában: tájékoztatók Balaicz Zoltántól

A koronavírussal kapcsolatban rendszeresen ad részletes tájékoztatást a megyeszékhely polgármestere. Cikkünk folytatása IDE kattintva érhető el.

További írások a témában:

Újra több buszjárat lesz Zalaegerszeg és Budapest között

Szeptember utolsó hetétől a vasút mellett több menetrend szerint közlekedő autóbuszjárat is összeköti a zalai megyeszékhelyt a fővárossal. Cikkünk folytatása IDE kattintva érhető el.

Kanizsáról a fővárosba: busszal is, vonattal is gyorsan – szeptember 28-tól

Szeptember 28-tól naponta négy autóbuszjárattal valamint két óránként induló vonatokkal is elérhető lesz az utazók számára a főváros Nagykanizsáról – jelentette be Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Cikkünk folytatása IDE kattintva érhető el.

A világ legmodernebb tankjait gyártják és tesztelik Zalaegerszegen

A legkorszerűbb Lynx gyalogsági harcjárművek gyártására és fejlesztésére alapít vegyesvállalatot, hoz létre üzemet s alakít ki tesztkörnyezetet a zalai megyeszékhelyen a német Rheinmetall-lal a magyar állam. A tervek szerint a Magyar Honvédség nehéz dandárját már az itt készülő harcjárművekkel szerelik majd fel. Cikkünk folytatása IDE kattintva érhető el.

Zalában járt a miniszterelnök

A szabad házi pálinkafőzés 10. évfordulóját ünnepelték szeptember 27-én délután a becsehelyi Öreg-hegyen. Cikkünk folytatása IDE kattintva érhető el.

Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőt mond a becsehelyi ünnepségen, mögötte balról Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, Nagy István agrárminiszter, (takarásban) V. Németh Zsolt miniszteri biztos, Hajdu Szilárd házigazda, Gazdag Attila, a Pannónia Pálinkakultúra Egyesület elnöke Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Átadták a 76-os főút bővített szakaszát Zalaegerszeg határában

A megyeszékhelyt és a fővárost összekötő, leendő M76-os gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó 1,5 kilométeres, 2x2 sávos szakasz bejárással egybekötött műszaki átadása csütörtökön délelőtt zajlott le a város határában, Cserlapnál. Cikkünk folytatása IDE kattintva érhető el.

A szakasz 2,5 év alatt, 3,74 milliárd forintból épült meg
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

GreenTech Zalaegerszeg: konferencia és szakkiállítás a zöldenergia jegyében

„A zalai megyeszékhely a jó példa arra, hogyan fér meg egymás mellett a versenyképesség, a zöld gazdaság és a környezetvédelem”- fogalmazott pénteken Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a GreenTech Zöld Energia és Fenntarthatóság Szakkiállítás és Konferencián. Cikkünk folytatása IDE kattintva érhető el.

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Vigh László, dr. Palkovics László, dr. Boros Anita, Balaicz Zoltán és dr. Birkner Zoltán a konferencián
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Országosan is egyedülálló óriás daru Zalaegerszegen

Óriás darut szereltek össze Zalaegerszegen az uszoda építésénél a ZÁÉV munkatársai. Cikkünk folytatása IDE kattintva érhető el.

Babati és Könyves is bekerült Marco Rossi keretébe

Marco Rossi, magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki részt vett Zalaegerszegen a ZTE – DVTK (3-1) élvonalbeli találkozón hétfőn kihirdette bő keretét az október 8-án esedékes Bulgária elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre. Cikkünk folytatása IDE kattintva érhető el.

Könyves Norbert (középen) duplázott a Diósgyőr ellen, meg is hívták a keretbe... Fotó: Katona Tibor

Kitalálja, hogy milyen halat fogtak a Hévízi-tó kifolyó vizében?

A közelmúltban a következő fotót osztotta meg a Magyar Haltani Társaság a közösségi oldalán. Mit gondol, milyen fajról lehet szó? Cikkünk folytatása IDE kattintva érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában