Teljesen új rendelő

2020.09.24. 08:00

Folytatódik az egészségügyi alapellátás fejlesztése Nagykanizsán

A határidő lejárta előtt két hónappal befejeződnek a Csengery utca 89. szám alatt felépült új gyermekháziorvosi rendelő és védőnői szolgálat épületének kivitelezési munkálatai. A helyszínen szerdán bejárást tartottak.

Benedek Bálint

óCseresnyés Péter, Balogh László és Mező Gábor az új, 170 négyzetméter alapterületű orvosi rendelő épülete előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

Az épület előtt lebonyolított sajtótájékoztatón Balogh László, a város polgármestere elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Nagykanizsa folytatja az egészségügyi alapellátás fejlesztését. A teljes, közel 266 millió forint értékű projekt tartalmazza a Nagyrác utcai körzeti orvosi rendelő felújítását, a Szent Imre utcai fogászati alapellátási rendelő megszépítését, valamint a Csengery utcai fejlesztést is. Utóbbi helyszínen a korszerű és impozáns rendelőt 89 millió forint ráfordításával építették meg.

Cseresnyés Péter, Balogh László és Mező Gábor az új, 170 négyzetméter alapterületű orvosi rendelő épülete előtt Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

– A kormány új szemléletű fejlesztéspolitikájának fontos eleme, hogy többek közt a megyei jogú városok a felújításra szánt támogatásokról saját hatáskörben dönthetnek – vette át a szót Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő. – Ennek eredményeként Nagykanizsa közel 8 milliárd forintot kapott TOP-os fejlesztésekre, ezek sorában újulhatnak meg a város óvodái és egészségügyi intézményei is. Köszönet jár ezért az előző, Dénes Sándor polgármester vezette önkormányzatnak.

A Csengery utcai rendelő kivitelezéséért felelős Mer­maid Kft. ügyvezető igazgatója, Mező Gábor hozzátette: a decemberi határidőt jóval megelőzve, már október elejére teljesen elkészül az épület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában